Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούνιος 200607-06-2006: Εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα με αντιπροσωπεία μελών του Αυστριακού Κοινοβουλίου

07-06-2006: Εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα με αντιπροσωπεία μελών του Αυστριακού Κοινοβουλίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 07/06/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας δέχθηκε σήμερα (7-6-06) επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Αυστριακού Κοινοβουλίου συνοδευμένη από τον Πρέσβυ της Αυστρίας στην Ελλάδα. Την Αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι: κ. Herbert Scheibner, Πρόεδρος της Φιλελεύθερης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πρώην Υπουργός `Αμυνας, η Δρ. Helene Patrik-Pable μέλος του Κοινοβουλίου, ο κ. Maximillian Hoffmann μέλος του Κοινοβουλίου και ο Πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα Δρ. Herbert Kröl. Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, Πρέσβης ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας Ταξίαρχος κ. Κωνσταντόπουλος Βασίλειος.
 
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως αφού συνεχάρη την Αυστριακή Αντιπροσωπεία για τις δραστηριότητες της Αυστριακής Προεδρίας, τόνισε ότι:¨ δεν υπάρχουν διμερή προβλήματα, υπάρχουν κοινά προβλήματα ανάμεσα στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης¨.
 
Σε παρατήρηση της Αυστριακής Βουλευτού Δρ.Helene Patrik-Pable σχετικά με τους πρόσφυγες ο κ. Υπουργός υποστήριξε ότι: ¨πρέπει να υπάρχει κοινή πολιτική για τους μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε με έμφαση ότι το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η παράνομη λαθρομετανάστευση¨.
 
Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε στην Αυστριακή αντιπροσωπεία ότι η Ελλάδα συνεργάζεται με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, υποστηρίζοντας ότι τις  ενισχύουμε ώστε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης για όλη την περιοχή.
 
Έθεσε επίσης υπόψη των Αυστριακών Βουλευτών ότι πρέπει να εξασφαλιστούν τα Βόρεια και Ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να υπάρξει ανάσχεση των λαθρομεταναστών που προέρχονται από χώρες της Ευρασίας και όχι αδιάκριτη διάχυση αυτών στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα εξήρε τη συνεργασία και το ενδιαφέρον του Αντιπροέδρου της Commission κ. Franco Frattini στα συναφή θέματα.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως αναφέρθηκε στη Διάσκεψη της Βιέννης και ειδικότερα στο κεφάλαιο που αναφέρεται στη λαθρομετανάστευση και αποτελεί πρωτοβουλία της Αυστριακής Προεδρίας.
 
Κλείνοντας ο κ. Υπουργός έδωσε έμφαση στο ότι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος , του trafficking, των ναρκωτικών, του εμπορίου  όπλων και της τρομοκρατίας αποτελούν προαπαιτούμενα για την Ευρωπαϊκή πολιτική στον τομέα ασφάλειας και δημόσιας τάξης. Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο κ. Πολύδωρας προανήγγειλε τη δημιουργία Αξιωματικού συνδέσμου προκειμένου να υπάρχει συστηματικός τρόπος ανταπόκρισης σε αιτήματα της Αυστριακής Πρεσβείας, για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αυστριακοί τουρίστες κατά την παραμονή τους στη χώρα μας, με δεδομένο το μεγάλο τουριστικό ρεύμα Αυστριακών πολιτών που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε έτος.
 
Ο Πρέσβυς και η αντιπροσωπεία των κοινοβουλευτικών της Αυστρίας στην Ελλάδα ευχαρίστησαν τον κ. Υπουργό για την θερμή υποδοχή.

  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις