Δε 29 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Απρίλιος 200619-04-2006: Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για θέματα στέγασης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας

19-04-2006: Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για θέματα στέγασης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19/04/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την Προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα πραγματοποιήθηκε σήμερα (19-4-06) στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, σύσκεψη για ζητήματα στέγασης των Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών & Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) κ.κ. Γεώργιος Ξηραδάκης και Κωνσταντίνος Γκράτσιος αντίστοιχα, καθώς και άλλοι  υπηρεσιακοί παράγοντες της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.).

Κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν θέματα όπως:

  • Η αντιμετώπιση και επίλυση των στεγαστικών προβλημάτων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.3389/2005 "Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα" (Σ.Δ.Ι.Τ.), στην οποία παρέχεται η δυνατότητα εφαρμογής, με διαφανείς διαδικασίες, των πλέον σύγχρονων και διεθνώς αποδεκτών χρηματοδοτικών δομών στα Προγράμματα Στέγασης του Δημοσίου (Sale & Leaseback, Sale Construct & Leaseback, Operating Leasing κ.λ.π.).
  • Η επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του στεγαστικού προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αυτό που έχει προγραμματισθεί και αφορά, , τη Β` & Γ` φάση των Αστυνομικών Σχολών στην Αμυγδαλέζα, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τη Δ/νση Αστυν. Πειραιά και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις: Ηρακλείου, Αχαΐας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Αλεξανδρούπολης, Γρεβενών, Αιτωλίας, Δράμας, Ημαθίας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας και Τρικάλων, καθώς και μεγάλο αριθμό Αστυνομικών Υπηρεσιών, επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος, σε διάφορες περιοχές της Χώρας μας.
  • Η εξέταση της δυνατότητας αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω των  Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού  Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων και ειδικότερα για την ανέγερση κτιρίων, προκειμένου να στεγαστούν Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

 

 

 

Τελευταίες Αναρτήσεις