Πε 1 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Απρίλιος 200613-04-2006: Σύσκεψη των Διευθυντών των Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής

13-04-2006: Σύσκεψη των Διευθυντών των Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  13/04/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες, (12-04-2006) από 19:00 έως 22:00 ώρες, υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη, σύσκεψη των Διευθυντών των Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 110 ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, καθώς και αυτοτελών κεντρικών Υπηρεσιών (Δ.Ε.Ε., Δ.Α.Ε.Ε.Β., Δ.Ε.Υ.).

Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και Προϊστάμενοι Υποδιευθύνσεων και Τμημάτων Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας.

Τη σύσκεψη χαιρέτησε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας ως «έργο αφιερωμένο στην εύνομη δημοκρατία», ενώ παράλληλα παρουσίασε τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κ. Κωστή Αιλιανό.

Ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο λεκανοπέδιο της Αττικής απαιτείται ένα σύντονο σχέδιο με εφαρμογή έξυπνων και αποτελεσματικών δράσεων από το Επιτελείο, πέρα από στατιστικά στοιχεία και διαπιστώσεις, τονίζοντας ότι καταληκτικά:«όχι εγκλωβισμός στις στατιστικές, αλλά σύντονο σχέδιο και αποτελεσματική δράση ».

Πέραν αυτών, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι ο σύγχρονος Έλληνας αστυνομικός πρέπει να έχει άριστες σχέσεις με τους πολίτες, ενώ έκανε αναφορά και στις νέες μορφές εγκληματικότητας, όπως το trafficking και το οργανωμένο έγκλημα.

Στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός επεσήμανε ότι πρώτη προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η καθημερινότητα του πολίτη ενώ ανέφερε ότι η αστυνόμευση είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού με τους τοπικούς παράγοντες, τονίζοντας ότι η πρόληψη της εγκληματικότητας επιτυγχάνεται με τους ένστολους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Αρχηγός, μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε σε θέματα όπως:

  • Η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και ειδικότερα:

– η έμφαση στην ένστολη αστυνόμευση για την πρόληψη της εγκληματικότητας,

– η ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Ασφαλείας για την εξιχνίαση αδικημάτων και

– η ενίσχυση των Υπηρεσιών Τροχαίας, με την ίδρυση των Ομάδων Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), με στόχο τη βεβαίωση ουσιαστικών παραβάσεων που οδηγούν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα και όχι μόνο τη διενέργεια τυποποιημένων ελέγχων.

  • H ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας με την πρόσληψη 1500 Αστυφυλάκων και 90 Αξιωματικών, η τοποθέτηση για πρακτική εκπαίδευση 1100 Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και η αποδέσμευση 500 και πλέον αστυνομικών από διάφορους στόχους.
  • Η δημιουργία βαθμολογίου Αξιωματικών, το οποίο θα είναι ρεαλιστικό και δίκαιο.
  • Η ομογενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με την ένταξη σε αυτό των Συνοριακών Φυλάκων και των Ειδικών Φρουρών, χωρίς την κατάργηση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης.
  • Η αντικατάσταση του υπάρχοντος Πειθαρχικού Δικαίου με νέο, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των καιρών το οποίο θα στοχεύει στην ταχύτητα των διαδικασιών.
  • Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία θα επιτευχθεί με την αναβάθμιση της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας και με το άνοιγμα των Αστυνομικών Σχολών σε σπουδαστές αστυνομικούς των Βαλκανικών Χωρών και της ευρύτερης περιοχής.
  • Η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών, η οποία ολοκληρώθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, υλοποιείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί στις νησιωτικές περιοχές.
  • Η ανανέωση του υπάρχοντος οπλισμού με την παραλαβή πιστολίων USP και την διανομή τους σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Η προώθηση του κτιριολογικού προγράμματος, με τη συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και της Ένωσης Τραπεζών Ελλάδος.
  • Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης με την ενεργοποίηση των λοιπών φορέων του Δημοσίου και η συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, όσον αφορά την ίδρυση και βελτίωση των Κέντρων Υποδοχής των λαθρομεταναστών.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής εξέφρασαν την επιθυμία τους για πραγματοποίηση ανάλογων συσκέψεων και στο μέλλον.

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                             Fax  :  210 6929764
                                                        e-mail  : 
elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις