Σα 1 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Απρίλιος 200609-04-2006: «ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ 2006» Ολοκληρώθηκε η διυπηρεσιακή άσκηση επί χάρτου (Ρίο Αχαΐας, 8-9/4/2006)

09-04-2006: «ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ 2006» Ολοκληρώθηκε η διυπηρεσιακή άσκηση επί χάρτου (Ρίο Αχαΐας, 8-9/4/2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9/4/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε σήμερα (9-4-06) με επιτυχία η διήμερη διυπηρεσιακή άσκηση επί χάρτου, με την κωδική ονομασία «ΡΙΟ – ΑΝΤΙΡΡΙΟ 2006», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στο Ρίο της Αχαΐας.

Η άσκηση διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.» και τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων Φορέων. Συμμετείχαν σε αυτή, ως παίκτες και ως παρατηρητές, εκπρόσωποι των κύριων φορέων Ασφάλειας (Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστικό Σώμα και Ε.Υ.Π.), καθώς και συναρμοδίων φορέων και αρχών (Ένοπλες Δυνάμεις, Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος/ Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Ανάπτυξης, Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, Υ.Ε.Ν., Τοπική Αυτοδιοίκηση Αιτωλίας και Αχαΐας, Δ.Ε.Η., κ.λπ.).

Συμμετείχαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Εμπορικής Ναυτιλίας κ.κ. Κουλουμπής και Βλάχος αντίστοιχα, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Καββαδάς, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Λειβαδάς, ο οποίος και συντόνισε την επικοινωνιακή ομάδα διαχείρισης εκπροσώπων Τύπου εμπλεκόμενων στα σενάρια Φορέων.

Όπως είναι γνωστό, την έναρξη της άσκησης κήρυξε χθες (8-4-06) ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, παρουσία των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος.

Η άσκηση βασίστηκε σε σενάρια κλιμακούμενης δυσκολίας και είχε ως στόχους:

  • η δοκιμασία του σχεδιασμού ασφάλειας της γέφυρας ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου και
  • τη συνεργασία και το συντονισμό των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου ετοιμότητας και ανταπόκρισής τους στα σενάρια της άσκησης.

Κατά γενική ομολογία, η άσκηση ήταν επιτυχής στα αντικείμενα που δοκιμάστηκαν. Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα βοηθήσουν στο στρατηγικό σχεδιασμό και την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αμεσότητας και αποτελεσματικότητας των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών. 

Σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν την ανάγκη διεξαγωγής ασκήσεων (επί χάρτου και πραγματικών), αξιοποιώντας την Ολυμπιακή τεχνογνωσία και εμπειρία της Ομάδας Σχεδιασμού Ασκήσεων, η οποία έχει ενταχθεί στη δομή της νέας Διεύθυνσης Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

  • Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα
  • Ομιλία  του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη

 

 

 

– Η εναρκτήρια ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως
– Η ομιλία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας
– Φωτογραφίες

υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε (www.ana.gr)  

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                        Fax  :  210 6929764
                                                            e-mail  : 
elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις