Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Μάιος 200520-05-2005:Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλγαρία(Σόφια, 19-20/5/2005)

20-05-2005:Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλγαρία(Σόφια, 19-20/5/2005)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20/5/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργου Βουλγαράκη στη Βουλγαρία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όπως είναι γνωστό, συναντήθηκε με τον ομόλογό του Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κ. Georgi Petkanov, με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν στην πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και της Βουλγαρίας είναι παράδειγμα ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια. 

Οι δύο Υπουργοί αποφάσισαν:

  • την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών, ιδιαίτερα για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης μετανάστευσης, της παραχάραξης χαρτονομισμάτων, της εμπορίας ανθρώπων και γενικότερα την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, με την ανταλλαγή εμπειριών και την εκπαίδευση στελεχών της Αστυνομίας,
  • την πραγματοποίηση στην Αθήνα διμερούς διάσκεψης με σκοπό την από κοινού λήψη μέτρων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του trafficking,
  • τη συνάντηση ανά εξάμηνο στελεχών των Αστυνομιών των δύο χωρών και
  • την εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου της μελλοντικής διμερούς αστυνομικής συνεργασίας με το πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε τον κ. Petkanov σχετικά με την πρωτοβουλία της Ελλάδος για τη σύσταση στην Αθήνα Διαβαλκανικού και Μεσογειακού Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και Εκπαίδευσης, στο οποίο θα συμμετάσχει και η Βουλγαρία.

Ο Έλληνας Υπουργός Δημόσιας Τάξης εξέφρασε επίσης την επιθυμία να δωρίσει η ελληνική πλευρά οκτώ αυτοκίνητα και σύγχρονο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό στη Βουλγαρική Αστυνομία για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός ευχαρίστησε τον Βούλγαρο ομόλογό του για τη διμερή συνεργασία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.  Παράλληλα, ο  κ. Petkanov συνεχάρη τον κ. Βουλγαράκη για το Ολυμπιακό μοντέλο ασφάλειας που εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ.:   210 6977505
                                             Fax  :  210 6929764
                                          e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις