Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Μάιος 200519-05-2005: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον ομόλογό του Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας

19-05-2005: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον ομόλογό του Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19/5/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βουλγαρία (19-20/5/2005), συναντήθηκε σήμερα με τον ομόλογό του Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κ. Georgi Petkanov.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Ευστράτιος Κυριακάκης, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, οι οποίοι συνοδεύουν τον κ. Υπουργό στο ταξίδι του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα θέματα σχετικά με:

  • τη διεθνή τρομοκρατία,
  • τη διακίνηση ναρκωτικών,
  • την παράνομη μετανάστευση,
  • την παραχάραξη χαρτονομισμάτων,
  • την εμπορία ανθρώπων και γενικότερα
  • την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Μετά τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε:
 «Κυρίες και Κύριοι, στη σημερινή συνάντηση, είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω προσωπικά τον ομόλογό μου Υπουργό, κύριο Πετκάνοφ, για την ειλικρινή και πολύ καλή συνεργασία, που υπήρξε ανάμεσα στις χώρες μας την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που βοήθησε εξαιρετικά την Ελλάδα στη διεξαγωγή τους. Παράλληλα, η σημερινή μου παρουσία εδώ σηματοδοτεί ότι η συνεργασία αυτή δεν έχει ημερομηνία λήξης. Αντίθετα, συνεχίζεται παραγωγικά για τις δύο μας χώρες. Η προβλεπόμενη ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. το 2007, δημιουργεί νέα θετικά δεδομένα για την Αθήνα και τη Σόφια, αφού τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης προς Βορρά μετατοπίζονται από την Ελλάδα στη Βουλγαρία. Η προσχώρηση της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ και η ένταξη στην Ε.Ε., με ουσιαστική ελληνική υποστήριξη, αλλά και η πολύ καλή συνεργασία καθιστούν τις σχέσεις των δύο χωρών πρότυπο σταθερότητας για τα Βαλκάνια. Δημιουργούμε έτσι, και σήμερα το επιβεβαιώσαμε με τον κ. Υπουργό, ένα άξονα ασφάλειας, σταθερότητας, ανάπτυξης και δημοκρατίας.
Συζητήσαμε για τις σύγχρονες απειλές στο διεθνές περιβάλλον ασφάλειας, το Trafficking (παράνομη διακίνηση), τα ναρκωτικά, την παραχάραξη, τη λαθρομετανάστευση και γενικά το οργανωμένο έγκλημα. Είναι κοινή η πεποίθηση ότι τα θέματα αυτά αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, με διεθνή αλλά και διμερή συνεργασία. Κατά τη συνάντησή μας, επιβεβαιώθηκε το καλό επίπεδο της συνεργασίας των δύο Υπουργείων και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μας σε πάρα πολλούς τομείς. Με χαρά δέχτηκα την πρόταση του κ. Υπουργού για μία διμερή Διάσκεψη στην Αθήνα, με θέμα το Trafficking (παράνομη διακίνηση) των ανθρώπων και των ναρκωτικών. Επίσης με πολύ μεγάλη χαρά, θα βοηθήσουμε σε όσους τομείς θεωρηθεί ότι μπορούμε να συμβάλουμε, λόγω της εμπειρίας που έχουμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ενημέρωσα, επίσης, τον κ. Υπουργό για την πρωτοβουλία της Ελλάδας να συσταθεί Διαβαλκανικό Κέντρο Ασφάλειας και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στο οποίο προβλέπουμε τη συμμετοχή και της Βουλγαρίας. Θα ήθελα, επίσης, να σάς διαβεβαιώσω ότι συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά και με συνέπεια, ώστε οι πολίτες των δύο χωρών μας να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόταση που μού απηύθυνε ο κ. Πετκάνοφ και επιτρέψτε μου να δηλώσω γοητευμένος για τη χώρα σας».

 

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ.:   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                            e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις