Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Μάιος 200512-05-2005: Συμφωνία Διμερούς Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Πακιστάν

12-05-2005: Συμφωνία Διμερούς Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Πακιστάν

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 12/5/2005

(Υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον ομόλογό του Υπουργό Εσωτερικών του Πακιστάν)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συναντήθηκε χθες (11/05/05) με τον ομόλογό του Υπουργό Εσωτερικών του Πακιστάν, κ. Aftab Ahmed Khan Sherpao, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός  Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, οι οποίοι συνοδεύουν τον Υπουργό στο ταξίδι του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ αποτυπώθηκε η βούληση των δύο χωρών για την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης, της διακίνησης ναρκωτικών, της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Επίσης, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την πραγματοποίηση στο άμεσο μέλλον στην Αθήνα, τετραμερούς διάσκεψης, με τη συμμετοχή εκτός της Ελλάδος και του Πακιστάν, του Ιράν και της Τουρκίας. Στόχος της διάσκεψης αυτής είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών για την από κοινού αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή διμερούς Συμφωνίας Συνεργασίας  μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν.

Μετά τη λήξη της συνάντησης πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου, όπου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:  «Είχαμε σήμερα μια στενή και παραγωγική συνεργασία με τον ομόλογό μου Υπουργό. Συζητήσαμε για το στενότερο συντονισμό των Αρχών Ασφαλείας των χωρών μας σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των ναρκωτικών, της λαθρομετανάστευσης  και του οργανωμένου εγκλήματος.

Υπογράψαμε συμφωνία διμερούς συνεργασίας, η οποία σηματοδοτεί τη βούλησή μας να εργαστούμε από κοινού, ώστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης για τους λαούς μας.

Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται περιοδικά. Κάλεσα τον ομόλογό μου Υπουργό να επισκεφτεί την Ελλάδα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε περαιτέρω τις κοινές μας δράσεις και να ενδυναμώσουμε την μεταξύ μας συνεργασία».  
    

 

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                             Fax    :  210 6929764
                                           e-mail    :  elasgrty@mopo.gr

 

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις