Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Απρίλιος 200512-04-2005:Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον

12-04-2005:Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα, 12/4/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που πραγματοποιήθηκε χθες (11/04/2005) στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (Center for Strategic and International Studies), στην Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Υπουργός επικεντρώθηκε στις   υποδομές και την εμπειρία που αποκόμισε η Ελλάδα, από το σχεδιασμό και την εφαρμογή του Μοντέλου Ολυμπιακής Ασφάλειας, καθώς και στο υψηλό επίπεδο ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στον τομέα αυτό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στη ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, ως πυρήνας μεταφοράς τεχνογνωσίας και εμπειρίας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και των ασύμμετρων απειλών.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών είναι μία από τις εγκυρότερες και σημαντικότερες «δεξαμενές σκέψης» (think tanks), σε θέματα στρατηγικών ασφάλειας και διεθνών σχέσεων.

Επισυνάπτεται η ομιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Φωτογραφίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

 

                

 Φωτογράφος: Α.Π.Ε.ΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                            Fax    :  210 6929764
                                         e-mail   :  elasgrty@mopo.gr


 

1.JPG
2.JPG
3.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις