Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200520-10-2005: Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Φίλων της Μουσικής»)

20-10-2005: Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Φίλων της Μουσικής»)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20/10/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (20-10-05) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Φίλων της Μουσικής»), η εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, εκπρόσωποι από την πολιτική, προξενική, οικονομική, εκκλησιαστική, πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, καθώς και η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρέστησαν επίσης, για πρώτη φορά, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Αρχηγοί των Αστυνομιών των Βαλκανικών χωρών (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Σερβία-Μαυροβούνιο, Τουρκία) και της Κύπρου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος, κ. Γεώργιος Αγγελάκος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης,  Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξαν, καθώς επίσης και αστυνομικοί που προσέφεραν διακεκριμένες υπηρεσίες στην κοινωνία.

Οι τιμητικές διακρίσεις, απονεμήθηκαν στις εξής Υπηρεσίες:

  • Στην Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων του Λιμένα Ρόδου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, γιατί τον Απρίλιο του 2005, κατά την αξιολόγησή της από την αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρίθηκε να εφαρμόζει το κεκτημένο SCHENGEN με εξαιρετικό τρόπο. Την τιμητική πλακέτα και το δίπλωμα παρέλαβε ο Διοικητής Ανθυπαστυνόμος  κ. Βασίλειος ΈΞΑΡΧΟΣ.
  • Στο Β΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, γιατί από την έναρξη της λειτουργίας του (Μάρτιος 2005) επέδειξε εξαιρετική δραστηριότητα στην περιοχή ευθύνης του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Την τιμητική πλακέτα και το δίπλωμα παρέλαβε ο Διοικητής του Τμήματος, Αστυνόμος Α΄ κ. Δημοσθένης ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ. 
  • Στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, γιατί επέδειξε εξαίρετη δραστηριότητα και σημείωσε σημαντικές επιτυχίες στην καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς. Την τιμητική πλακέτα και το δίπλωμα παρέλαβε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αστυνόμος Α΄ κ.Μανώλης ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ.

Οι Αστυνομικοί που τιμήθηκαν για εξαίρετες πράξεις θάρρους και αυτοθυσίας, είναι οι ακόλουθοι:

  • Αρχιφύλακας Χαράλαμπος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Αστυφύλακας Ιωάννης ΧΡΗΣΤΟΥ, Αστυφύλακας Γεώργιος ΜΠΕΛΕΣΗΣ, Αστυφύλακας Σωτήριος ΚΡΙΑΡΑΣ, Αστυφύλακας Ηλίας ΓΟΥΛΑΣ, Αστυφύλακας Μιλτιάδης ΑΝΩΓΙΑΤΗΣ, οι οποίοι υπηρετούν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, γιατί την 14-11-2004 στο Καλαμάκι Αττικής, συμμετέχοντας σε Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), επέδειξαν ομαδικό πνεύμα και υψηλό επαγγελματισμό και κατάφεραν μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών να συλλάβουν δύο επικίνδυνους ένοπλους κακοποιούς.
  • Ανθυπαστυνόμος Βασίλειος ΚΑΡΤΑΛΑΚΗΣ που υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, γιατί την 05-06-2004 στην Κομοτηνή, συνέλαβε μετά από συμπλοκή, στην οποία τραυματίσθηκε σοβαρά, επικίνδυνο ένοπλο κακοποιό.
  • Αστυφύλακας Δημήτριος ΤΟΛΙΔΗΣ που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, γιατί την 20-8-2004 στο Ηράκλειο Κρήτης και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, συνέλαβε μετά από συμπλοκή επικίνδυνο ένοπλο άτομο που κρατούσε όμηρο ιδιώτη.
  • Αστυφύλακας Θεοφάνης ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ που υπηρετεί στην Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, γιατί την 13-04-2005 στην Αθήνα και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, κατάφερε να συλλάβει μετά από συμπλοκή επικίνδυνο ένοπλο κακοποιό.

Επίσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος, κ. Γεώργιος Αγγελάκος απένεμε τιμητικά διπλώματα:

  • Στον Όμιλο Φίλων Αστυνομίας Αθηνών για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία. Το τιμητικό δίπλωμα παρέλαβε η πρόεδρος του Ομίλου κα. Καίτη Ψημμένου.
  • Στον Υπαστυνόμο ε.α. Κωνσταντίνο Βαφειάδη για τη δωρεά του στις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Σώματος.

Ξεχωριστό σημείο στην εορταστική εκδήλωση αποτέλεσε η βράβευση του Μίκη Θεοδωράκη από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκη, για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στην πολιτιστική και πνευματική ζωή της χώρας, αλλά και για την εν γένει προσφορά του στον τόπο, ως εξέχουσα προσωπικότητα εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ., υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού και τη χορωδία της Ε.Ρ.Τ., υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου, οι οποίοι ερμήνευσαν το «Πνευματικό Εμβατήριο» και αποσπάσματα από το «Αξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, με Σολίστ την Ιωάννα Φόρτη, τον Ανδρέα Κουλουμπή και τον Δημήτρη Μπάση.

Ακολουθούν οι ομιλίες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επισυνάπτεται επίσης, η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, σε μορφή αρχείου pdf.

   

  

Φωτογράφος Α.Π.Ε./ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                            e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

OMILIA MIKH THEODORAKH.pdf
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις