Σα 4 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200515-09-2005: Συμμετοχή Αντιπροσωπείας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε διεθνές συνέδριο στην Πολωνία για την αντιμετώπιση Χ.Β.Ρ.Π. απειλών (Βαρσοβία, 14-16/09/2005)

15-09-2005: Συμμετοχή Αντιπροσωπείας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε διεθνές συνέδριο στην Πολωνία για την αντιμετώπιση Χ.Β.Ρ.Π. απειλών (Βαρσοβία, 14-16/09/2005)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15/9/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βαρσοβία διεξάγεται από χθες (14/9/05) τριήμερο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει ο Οργανισμός για την Αντιμετώπιση των Βιολογικών Απειλών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών της Πολωνίας και τη Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ.

Στο συνέδριο συμμετέχουν 200 περίπου στελέχη Δημόσιων Υπηρεσιών και  Φορέων από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και Διεθνών Οργανισμών (ΝΑΤΟ, Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας του Ο.Η.Ε.).

Στις εργασίες του συνεδρίου παρίστανται επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας κ.Ryszard Kalisz και τιμής ένεκεν, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία κ. Λέλος Διονύσης-Επαμεινώνδας.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής και προβολής από τους διοργανωτές του συνεδρίου, αποτελείται από:

  • τον Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Αντιστράτηγο ε.α. κ. Βασίλειο Κωνσταντινίδη,
  • τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγο κ. Σωτήριο Τσενέ, ως επικεφαλής της Ομάδας Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Χημικών, Βιολογικών, Ραδιολογικών και Πυρηνικών (Χ.Β.Ρ.Π.) απειλών και
  • τον  Αντισυνταγματάρχη Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Aμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α), κ. Ιωάννη Γαλατά, ως Διευθυντή του Τμήματος Π.Β.Χ. Aμυνας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (Γ.Σ.Ν.Α.).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Ελληνική Αντιπροσωπεία  αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την εμπειρία και τεχνογνωσία που απέκτησε η χώρα μας, κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του μοντέλου ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ειδικότερα, αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα:

  • «Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004», από τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Βασίλειο Κωνσταντινίδη,
  • «Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου αντιμετώπισης Χημικών, Βιολογικών, Ραδιολογικών και Πυρηνικών (Χ.Β.Ρ.Π.) απειλών», από τον Υποστράτηγο κ. Σωτήριο Τσενέ και
  • «Η συνεργασία στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών στην αντιμετώπιση, Χημικών, Βιολογικών, Ραδιολογικών και Πυρηνικών (Χ.Β.Ρ.Π.) απειλών», από τον Αντισυνταγματάρχη κ. Ιωάννη Γαλατά.

Όπως είναι γνωστό, το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), που ιδρύθηκε πρόσφατα, είναι ένας επιστημονικός, ερευνητικός και συμβουλευτικός φορέας στον τομέα της ασφάλειας.

Αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με έδρα την Αθήνα και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης. Σκοπός του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) είναι:

  • η διεξαγωγή θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας, καθώς και ερευνητικών προγραμμάτων,
  • η εκπόνηση μελετών, ιδίως σε στρατηγικό επίπεδο, και
  • η παροχή υπηρεσιών γνωμοδοτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα, τόσο για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όσο και για άλλους φορείς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                              Fax    :  210 6929764
                                             e-mail    :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις