Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200526-09-2005: Ανακοίνωση με δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τη συμπλήρωση 16 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

26-09-2005: Ανακοίνωση με δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τη συμπλήρωση 16 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26/09/2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων από τη δολοφονία του Βουλευτή Π. Μπακογιάννη ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης  κ. Γιώργος Βουλγαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώνονται σήμερα 16 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Βουλευτή Π. Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Ν».

Με τη δολοφονία του Π. Μπακογιάννη οι τρομοκράτες προσπάθησαν να πλήξουν με άμεσο και βίαιο τρόπο το κοινοβουλευτικό μας σύστημα και να ανακόψουν το όραμά του για συναίνεση, συνεργασία και εθνική συμφιλίωση για να πάει ο τόπος μπροστά, αλλά δεν το κατάφεραν.

Η τρομοκρατία είναι έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Δεν είναι ούτε ιδεολογία, ούτε πολιτική δράση. Είναι ένα διαρκές έγκλημα γι αυτό και η μνήμη των θυμάτων της πρέπει να είναι διαρκής και ισχυρή. Η εγρήγορσή μας για τη δημοκρατία αποτελεί μόνιμο και αποτελεσματικό όπλο κατά της τρομοκρατίας.

Τιμώντας τη μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη του Π. Μπακογιάννη και ως ελάχιστη απόδοση τιμής στη θυσία του, ονομάζουμε την κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων και τελετών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε αίθουσα «Παύλου Μπακογιάννη».

Η σχετική τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου 2005, την ημέρα της γιορτής της Αστυνομίας. »

 

Για περισσότερες πληροφορίες:   τηλ. : 210 6977505
                                             Fax :  210 6929764
                                          e-mail :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις