Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200513-09-2005: Δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τους ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία

13-09-2005: Δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τους ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13/09/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, σήμερα το πρωί επόπτευσε τους ελέγχους της Τροχαίας Αττικής σε σχολικά λεωφορεία.

Ο κύριος Βουλγαράκης, δήλωσε: «Η ασφάλεια στη μεταφορά των μαθητών είναι για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης πρώτη προτεραιότητα, γι? αυτό έχουν ξεκινήσει συστηματικοί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα ενταθούν και θα συνεχιστούν όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Πρέπει να πω ότι τα πρώτα στοιχεία μας δημιουργούν πολύ μεγάλο προβληματισμό, διότι πολλά από τα σχολικά που ελέγχθηκαν δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές τις οποίες πρέπει να πληρούν ούτως ώστε να υπάρχει ασφάλεια στη μεταφορά των μαθητών. Και αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο σήμα.
Να ξέρουν οι ιδιοκτήτες των σχολικών λεωφορείων ότι θα υπάρξουν αυστηρότατοι έλεγχοι γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να  δικαιολογήσουμε οποιοδήποτε λάθος στην υπόθεση αυτή. Θέλω να παρακαλέσω τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να απαιτήσουν από τα σχολεία αυστηρότερους ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία γιατί μόνο αν όλοι μαζί βοηθούσαμε στην υπόθεση αυτή μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Και θέλω επίσης να απευθυνθώ και στις μαθητικές κοινότητες και αυτές με τη σειρά τους να ζητήσουν το ίδιο.
Όσον αφορά εμάς θα κάνουμε καθημερινούς ελέγχους σε διαφορετικά σημεία. Σήμερα που μιλάμε γίνονται έλεγχοι σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Θα έχω αργότερα την ευκαιρία να επισκεφτώ κάποιες επαρχιακές πόλεις για να δω πως ακριβώς εξελίσσονται αυτοί οι έλεγχοι και θα ήθελα και πάλι να ζητήσω τη συμβολή όλων ούτως ώστε να έχουμε μία καλή σχολική χρονιά. Ευχαριστώ πολύ.»

Το μεσημέρι ο κύριος Υπουργός θα εποπτεύσει τους ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, που διενεργούν οι Υπηρεσίες Τροχαίας του Νόμου Αχαΐας.

       

Φωτογράφος Α.Π.Ε/Βαρδουλάκης Βαγγέλης

Φωτογραφίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

1.JPG
2.JPG
3.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις