Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Αύγουστος 200504-08-2005: Προκηρύσσεται χρηματική αμοιβή για τη σύλληψη δραστών εμπρησμών σε δάση και δασικές εκτάσεις

04-08-2005: Προκηρύσσεται χρηματική αμοιβή για τη σύλληψη δραστών εμπρησμών σε δάση και δασικές εκτάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4/8/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, προκηρύσσεται χρηματική αμοιβή για τη σύλληψη δραστών εμπρησμών σε δάση και δασικές εκτάσεις που προκλήθηκαν ή θα προκληθούν σε όλη την Επικράτεια, από 1-7-2005 μέχρι 31-10-2005 (λήξη φετινής αντιπυρικής περιόδου).

Ειδικότερα, προκηρύσσεται αμοιβή από 10.000 μέχρι 100.000 ευρώ για όποιον θα παράσχει σε αρμόδια Αρχή στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη και σύλληψη δραστών δασικών εμπρησμών.

Το ύψος της αμοιβής θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες θα προκύψουν ύστερα από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που θα διενεργήσει η αρμόδια Υπηρεσία.

Τέτοιες προϋποθέσεις είναι: η τυχόν επέλευση θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού προσώπου, το είδος, το μέγεθος και η σπουδαιότητα της έκτασης που κάηκε, το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν και ο κοινός κίνδυνος ή ο κίνδυνος που προέκυψε ή θα μπορούσε να προκύψει σε αντικείμενα ή πρόσωπα αντίστοιχα, εξαιτίας του εμπρησμού.

Σε κάθε περίπτωση, θα εξασφαλίζεται η ανωνυμία του προσώπου που θα παράσχει τις πληροφορίες.

Με την ευκαιρία της απόφασης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, δήλωσε: «Η απόφασή μας να επικηρύξουμε τους δράστες αποδεικνύει τη δέσμευση της κυβέρνησης να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την ποιότητα ζωής του Έλληνα πολίτη. Από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε τους δράστες στη δικαιοσύνη. Στον αγώνα μας ενάντια σε όλα αυτά τα κυκλώματα που καταστρέφουν και καταπατούν δασικές εκτάσεις θέλουμε -και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε- το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στο πλευρό μας».

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                               Fax  :  210 6929764
                                             e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις