Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Ιούλιος 200529-07-2005: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή στην περιοχή όπου εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές και στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού...

29-07-2005: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή στην περιοχή όπου εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές και στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 29-07-2005

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από  τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργο Βουλγαράκη, επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, όπου εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές και ενημερώθηκε σχετικά, από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Χρήστο Σμέτη και τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη  Φούρλα.

Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής μετέβη στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος (199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.) στο Χαλάνδρι, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των δύο πυρκαγιών στην Αν. Αττική.

Μετά την ενημέρωσή του ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Σήμερα είχαμε μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην Αττική υπό ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή παρουσιάζει ύφεση. Οι δυσμενείς, όμως, καιρικές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν εφησυχασμό. Ολόκληρος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Έδωσα εντολές για άμεση και πλήρη καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων, όπως προβλέπει ο νόμος. Όλες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα για όσους απεργάζονται σχέδια κατά της ποιότητας της ζωής όλων μας, κατά του περιβάλλοντος. Στη θέση του δάσους που κάηκε θα δημιουργηθεί νέο δάσος.
Θέλω να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής, το προσωπικό των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους εθελοντές, τους πολίτες της Αττικής για της υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

      ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ Α.Π.Ε. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

 

1.jpg
2.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις