Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200429-09-2004: Συνεδρίαση της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας (Ο.Σ.Ο.)

29-09-2004: Συνεδρίαση της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας (Ο.Σ.Ο.)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29/9/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης η 17η συνεδρίαση της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας (Ο.Σ.Ο.), υπό την προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργου Βουλγαράκη.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η γενική αποτίμηση των μέτρων ασφάλειας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η συζήτηση εστιάστηκε στη σημαντική συνεισφορά της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας στην επιτυχή και ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι εκπρόσωποι των χωρών της Ο.Σ.Ο. εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στις ελληνικές αρχές και εξήραν την καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε, υπογραμμίζοντας ότι το μοντέλο της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας μπορεί να αποτελέσει τη βάση για παρόμοιες προσπάθειες σε ανάλογου μεγέθους διοργανώσεις στο μέλλον.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι των επτά χωρών που συμμετέχουν στην Ολυμπιακή Συμβουλευτική Ομάδα (Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ισραήλ). Οι χώρες αυτές, έχοντας σημαντική εμπειρία σε θέματα ασφάλειας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, προσέφεραν στις ελληνικές αρχές ασφάλειας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων την τεχνογνωσία τους σε διάφορους τομείς, όπως σε θέματα σχεδιασμού, τεχνολογίας, εκπαίδευσης, καθώς και συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών.
Από ελληνικής πλευράς παρέστησαν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων, κ. Σπύρος Καπράλος και ο Συντονιστής Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Εξωτερικών, Σύμβουλος Πρεσβείας Α` κ. Δημήτριος Πλατής.

Παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., κ. Παύλος Αποστολίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Χρήστος Δελημιχάλης, ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης, ο Διευθυντής Κλάδου Ολυμπιακών Αγώνων του ΓΕ.Ε.Θ.Α., Αντιστράτηγος  κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης, και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Συμμετείχε επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004»,  κ. Μάρτον Σίμιτσεκ.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων τελείωσε μια μακρά περίοδος συνεργασίας με τις χώρες της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας, οι οποίες σε συμβουλευτικό επίπεδο πολλές φορές βρέθηκαν μαζί μας και ανταλλάξαμε απόψεις και σκέψεις για το πώς μπορούσε καλύτερα να οργανωθεί το πλέγμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και από τη δική τους πλευρά και με βάση τη δική τους εμπειρία.

Θέλω να πω ότι η Ελλάδα έφερε σε πέρας ένα τεράστιο εγχείρημα. Ένα εγχείρημα το οποίο καμία άλλη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες δε κατάφερε να φέρει σε πέρας με τον τρόπο που το φέραμε εμείς και αυτό δε θα μπορούσε με τίποτα να γίνει, αν δεν υπήρχε η μεγάλη προσπάθεια του προσωπικού, όλου του προσωπικού, αν δεν υπήρχε ο μεγάλος επαγγελματισμός όλων των εμπλεκομένων και αν δεν υπήρχε και το πολύ καλό κλίμα το οποίο  αναπτύχθηκε ανάμεσα στα Υπουργεία, τα οποία συνεισέφεραν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Φυσικά σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια αρωγός ήταν και η εμπειρία η οποία είχε αποκτηθεί από χώρες οι οποίες είχαν συνεισφέρει στο παρελθόν. Συνεπώς νομίζω ότι με το τέλος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων μπορούμε να πούμε ότι πράγματι η χώρα έφερε σε πέρας ένα τεράστιο εγχείρημα με μια τεράστια επιτυχία.»

Επισυνάπτονται οι τοποθετήσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στους συνέδρους της Ο.Σ.Ο.

    Φωτογραφίες:Αλέξανδρος Βλάχος

Φωτογραφίες της συνεδρίασης της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας (Ο.Σ.Ο.) βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                               Fax : 210 6929764
                                            e-mail :elasgrty@mopo.gr

 

OSO1.jpg
OSO2.jpg
OSO3.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις