Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Ιούλιος 200423-07-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Συντονιστή Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

23-07-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Συντονιστή Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23/7/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συναντήθηκε σήμερα (23-7-04) και ώρα 11:30 με τον Συντονιστή του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Βουλευτή κ. Αλέκο Παπαδόπουλο.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ήταν η ενημέρωση του κ. Παπαδόπουλου για θέματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης,κ. Βουλγαράκης, δήλωσε: «Ζήτησα να ενημερώσω επισήμως το ΠΑΣΟΚ για τα θέματα της Ολυμπιακής ασφάλειας, όλη την προετοιμασία η οποία έχει γίνει και όλη την εξέλιξη των μέτρων αυτών. Ο Συντονιστής κ.Παπαδόπουλος ήρθε στο Γραφείο μου, είχαμε μια πολύ αναλυτική και εξειδικευμένη συζήτηση για ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα και για όσα έχουμε κάνει όλη αυτή την περίοδο και βέβαια μια ιστορική αναδρομή με όσα έχουν σχεδιαστεί από την αρχή των μέτρων. Είχα τη δυνατότητα να του εξηγήσω ότι ο,τιδήποτε γίνεται, γίνεται σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους και φυσικά ότι είμαστε έτοιμοι για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον ασφάλειας που χρειάζεται για να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είχα επίσης τη δυνατότητα να ευχαριστήσω τον κ. Παπαδόπουλο για τη συνεισφορά του κόμματός του και προσωπικά του Προέδρου κ. Παπανδρέου στα θέματα Ολυμπιακής ασφάλειας, η οποία είναι σημαντική σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη Χώρα και φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλες συζητήσεις που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αφού ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο αρμόδιος Συντονιστής του κόμματός του στα θέματα αυτά.»

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βουλγαράκη για την ενημέρωση την οποία μου έκανε και η οποία ήταν και πλήρης και χρήσιμη. Ήδη έχει ολοκληρωθεί όλο το πρόγραμμα που ξεκίνησε επί Κυβερνήσεώς μας για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως με έχει ενημερώσει, έχει τεθεί ήδη ή αρχίζει να τίθεται σε εφαρμογή. Στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνουν με ασφάλεια για να προστατέψουμε το αληθές πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι μία παγκόσμια συνάθροιση χαράς και δεν έχει να κάνει ούτε με εσωτερικά παιχνίδια άλλων Χωρών, ούτε με σκοπιμότητες, ούτε και με διακυβεύματα τα οποία είναι έξω από το Ολυμπιακό Πνεύμα. Τόσο ο κ. Υπουργός, όσο και η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αντιμετωπίζουν το όλο θέμα, όπως είπα, και με σύνεση και με αποφασιστικότητα και με σοβαρότητα. Εμείς ως Αξιωματική Αντιπολίτευση θα συνδράμουμε σε όλη αυτή την προσπάθεια γιατί θέλουμε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να ολοκληρωθούν με επιτυχία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και όλους τους χιλιάδες αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στους δρόμους για να προστατέψουν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την αξιοπρέπεια της Χώρας και βεβαίως ό,τι συνδρομή χρειάζεται θα τη δώσουν και όλοι εκείνοι οι παράγοντες οι οποίοι διαμορφώνουν και οφείλουν να διαμορφώσουν ένα θετικό πνεύμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.» 

Φωτογραφίες της συνάντησης υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

   

 Φωτογράφος: Στυλιανός Αξιώτης/Α.Π.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. : 210 6977505
                                          fax : 210 6929764
                                      e-mail : elasgrty@mopo.gr

 

PHOTO1.jpg
PHOTO3.jpg
PHOTO4.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις