Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Ιούλιος 200423-07-2004: Aσκηση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΙΙ» για την Ασφάλεια των Μεταφορών (Κυριακή, 25-7-2004)

23-07-2004: Aσκηση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΙΙ» για την Ασφάλεια των Μεταφορών (Κυριακή, 25-7-2004)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 23/7/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματική άσκηση ετοιμότητας Ασφάλειας Μεταφορών με την κωδική ονομασία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΙΙ» πραγματοποιείται την Κυριακή 25-7-2004 και από ώρες 05:30 – 08:30.

Την άσκηση διοργανώνει η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.) και περιλαμβάνει εικονικά σενάρια στον τομέα των Ολυμπιακών Μεταφορών, στα οποία απαιτείται για την αντιμετώπισή τους η εφαρμογή των Σχεδίων και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Φορέων.

Η άσκηση διεξάγεται στους ακόλουθους Ολυμπιακούς Οδικούς Aξονες (και στις δύο κατευθύνσεις τους):

  • Λ. Κηφισίας, από κόμβο Αμπελοκήπων μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού.
  • Λ. Ποσειδώνος, από Αγ. Αλεξάνδρου μέχρι Αμφιθέας.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με πλήρη ανάπτυξη στις ανωτέρω διαδρομές μέτρων τροχαίας (δυνάμεων – μέσων) και χρήση επικοινωνιών στη βάση του Σχεδίου Ασφάλειας Μεταφορών με εξαίρεση την εφαρμογή του μέτρου των Ολυμπιακών Λωρίδων.

Στο πλαίσιο της άσκησης θα υπάρχει ετοιμότητα και ανταπόκριση από όλους τους εμπλεκομένους φορείς / Υπηρεσίες, που σύμφωνα με το Σχέδιο συμμετέχουν στο Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) με την ενεργοποίηση των αντίστοιχων επιχειρησιακών τους κέντρων.

Ειδικότερα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», εκπρόσωποι φορέων του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (Ο.Α.Σ.Α., Ε.ΘΕ.Λ., Η.Σ.Α.Π., ΤΡΑΜ Α.Ε. και ΑΜΕΛ Α.Ε.), εκπρόσωποι φορέων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Κ.Φ.Σ.Τ., Δ.Κ.Σ.Ε.Ο.) και εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.


Συγκεκριμένα :

  • Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που εμπλέκεται στην άσκηση θα αναπτυχθεί πλήρως σύμφωνα με τον προβλεπόμενο Ολυμπιακό Σχεδιασμό στον τόπο και στα επιχειρησιακά του κέντρα (Διεύθυνση Τροχαίας και Θ.Ε.Π.Ε.Κ.).
  • Οι λοιποί Φορείς θα συμμετάσχουν στο Θ.Ε.Π.Ε.Κ και θα ανταποκριθούν μέσω των επιχειρησιακών τους κέντρων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των σεναρίων της άσκησης και στο βαθμό που εμπλέκονται σε αυτά.

Μέσα από αυτή την άσκηση επιδιώκεται η ανάπτυξη των μέτρων Ασφάλειας Μεταφορών, η  αναγνώριση και επίλυση προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο, η εξοικείωση του προσωπικού σε ρόλους , τομείς ευθύνης και η χρήση μέσων επικοινωνίας. Επίσης, επιδιώκεται ο συντονισμός από το Θ.Ε.Π.Ε.Κ. και η συνεργασία – ανταπόκριση των εμπλεκομένων Φορέων στα κοινά κυκλοφοριακά ζητήματα.

Η εμπειρία που θα αποκτηθεί από όλους τους συμμετέχοντες με την εφαρμογή των μέτρων, των επικοινωνιών και των συνεργασιών που θα αναπτυχθούν στην πράξη, θα βοηθήσει στην πληρέστερη εφαρμογή του Σχεδιασμού Ασφάλειας Μεταφορών κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η όλη διεξαγωγή της άσκησης δεν θα επηρεάσει την καθημερινότητα των πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις