Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Ιούλιος 200419-07-2004: Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Αστυν. Διευθυντή κ.Οικονόμου για το αερόπλοιο ΖΕΠΕΛΙΝ

19-07-2004: Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Αστυν. Διευθυντή κ.Οικονόμου για το αερόπλοιο ΖΕΠΕΛΙΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19-7-2004

ΔΗΛΩΣΗ

Αυτές τις ημέρες αρχίζουν οι δοκιμαστικές πτήσεις του Ζέπελιν, τόσο για την εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού που θα επιβαίνει σε αυτό, όσο και για τη δοκιμή του τεχνολογικού εξοπλισμού του.
Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθούν οι δοκιμαστικές πτήσεις θα ενταχθεί στην επιχειρησιακή λειτουργία σύμφωνα με το σχεδιασμό των μέτρων Ολυμπιακής ασφάλειας.
Το Ζέπελιν έχει τη δυνατότητα να πετά σε μέγιστο ύψος 3.300 μέτρων για 16 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, ημέρα και νύχτα.
Μεταδίδει στο Ολυμπιακό Κέντρο Ασφάλειας μόνο εικόνα, το επαναλαμβάνω αυτό, μόνο εικόνα, και λειτουργεί σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Αρχής Προστασίας Ευαίσθητων Δεδομένων.
Λειτουργεί συμπληρωματικά στη δυνατότητα που έχει η Ελληνική Αστυνομία  να επιτηρεί από αέρα με τα ελικόπτερα της. Δρα δηλαδή σε κάθε περίπτωση συμπληρωματικά.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να τονίσω ότι τα μέτρα ασφάλειας εφαρμόζονται με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις