Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200625-01-2006: Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης με την Ειδική Εκπρόσωπο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και...

25-01-2006: Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης με την Ειδική Εκπρόσωπο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη με αντικείμενο την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης προσώπων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΦΑΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25/01/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης συναντήθηκε σήμερα (25-01-2006) στο γραφείο του με την  Ειδική Εκπρόσωπο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.) σε θέματα παράνομης διακίνησης προσώπων, κα. Helga Konrad.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων (trafficking) στη χώρα μας και την καλύτερη δυνατή διαχείριση των θυμάτων, είτε αυτά είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, είτε δουλεμπορίας.

Η συνάντηση εντάσσεται σε μια σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί από τη Δευτέρα (23-1-06) η κα. Konrad στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Ο.Α.Σ.Ε., με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας ανθρώπων.

Ο Ο.Α.Σ.Ε. είναι Οργανισμός για την περιφερειακή ασφάλεια στην Ευρώπη, στην οποία συμμετέχουν 55 κράτη από την Ηπειρωτική Ευρώπη, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και τη Νότια Αμερική. Συνεργάζεται με εταίρους από τη Μεσόγειο και την Ασία και φέρνει μαζί τις ευρωατλαντικές και τις ευρωασιατικές κοινότητες. Ο Οργανισμός ασχολείται, μεταξύ άλλων, με θέματα όπως η προληπτική διπλωματία, ο έλεγχος των όπλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα μέτρα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, ο έλεγχος των εκλογών και η οικονομική και περιβαλλοντική ασφάλεια.

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις