Πα 29 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2023Δελτία Τύπου Ιούλιος 202311-07-2023: Ανακοίνωση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

11-07-2023: Ανακοίνωση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νότης Μηταράκης, παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου, Λάζαρου Μαυρόπουλου, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους δύο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, της «OUR GREECE» Γεώργιο Βανικιώτη και της «Α21» Μαρίνα  Ντονοπούλου, οι οποίες εξειδικεύονται στην αρωγή και προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Οι οργανώσεις συνέβαλλαν στο έργο της ΕΛ.ΑΣ., σε δύο περιπτώσεις, για την εξάρθρωση κυκλωμάτων, τα μέλη των οποίων, δραστηριοποιούνταν στην γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών. Από τη συνεργασία αυτή διασώθηκαν 51 θύματα και συνελήφθησαν 21 άτομα.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η συνεργασία του Υπουργείου με την κοινωνία των πολιτών είναι σημαντική και πρέπει να ενισχυθεί και να αναδειχθεί το έργο των συγκεκριμένων ΜΚΟ που βοηθούν την Ελληνική Αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων συνεργάζεται με επιτυχία με την Μ.Κ.Ο «Α21» από το 2008 και με την «OUR GREECE» από το 2021. Οι δύο Οργανώσεις συνδράμουν και στον επαναπατρισμό των θυμάτων στις χώρες καταγωγής τους και στην οργάνωση συνεκπαιδεύσεων.

Τελευταίες Αναρτήσεις