Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΝέα27-04-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει πλέον ότι είναι δεύτερο κόμμα και γι’ αυτό μιλά για κυβέρνηση ανοχής»

27-04-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει πλέον ότι είναι δεύτερο κόμμα και γι’ αυτό μιλά για κυβέρνηση ανοχής»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Απριλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει πλέον ότι είναι δεύτερο κόμμα και γι’ αυτό μιλά για κυβέρνηση ανοχής

  • Τον κ. Βαρουφάκη τον ανέστησε πολιτικά ο κ. Τσίπρας
  • Καμία έρευνα δεν σταματά αν δεν βρεθούν οι ένοχοι και οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη
  • Η αύξηση του τουρισμού στηρίζεται και στο ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν πλέον ότι στις εκλογές θα είναι δεύτερο κόμμα και γι’ αυτό μιλούν για κυβέρνηση ανοχής ενώ κανονικά ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έπρεπε να διεκδικούν την αυτοδυναμία, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στο Delphi Forum, συζητώντας με τον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη.

Επισήμανε παράλληλα τη Βαβέλ δηλώσεων στο ΣΥΡΙΖΑ και τις διαφορετικές θέσεις που εκφράζουν ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας και κορυφαία στελέχη όπως οι κ.κ. Τσακαλώτος και Δραγασάκης, σε σημαντικά ζητήματα όπως η «κυβέρνηση ηττημένων», ενώ τόνισε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέστησε πολιτικά τον Γιάννη Βαρουφάκη.

«Τον ανέστησε πολιτικά ο κ. Τσίπρας με αυτά που είπε χθες περί κυβέρνησης ανοχής, τα οποία διαψεύστηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα και ήταν αναμενόμενο αυτό. Αλλά απ’ ό,τι είδα και απ’ τον κ. Βαρουφάκη. Εκείνοι που ζημίωσαν την Ελλάδα με την επιπόλαια και βαθιά λαθεμένη πολιτική τους, με ένα πρόσθετο τρίτο μνημόνιο το οποίο ήταν περιττό, ζημίωσαν την Ελλάδα με 100 δισεκατομμύρια ευρώ, μπορεί κανείς να τους εμπιστευτεί ότι θα είναι αυτοί που θα ξαναδώσουν κυβερνητική λύση στη χώρα; Αυτή την ώρα όποιος θέλει σταθερότητα στην Ελλάδα έχει μόνο μία επιλογή πλέον: Να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μιλάει με καθαρές κουβέντες, με πολύ καθαρά λόγια, με καθαρές λύσεις. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει σιγουριά και σταθερότητα για την Ελλάδα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι και το 2015 ο κ. Τσίπρας δεν είχε δηλώσει πριν τις εκλογές ότι θα συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ αλλά το έπραξε δύο φορές. Και πρόσθεσε ότι αν ήθελε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα την είχε επιδιώξει από το 2015. «Επομένως ποιος μπορεί να πιστέψει αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας;», επισήμανε.

Ερωτηθείς για τις εκλογές  εκτίμησε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας σε δεύτερες εκλογές είναι ρεαλιστικός και κάλεσε τους ψηφοφόρους στις 21 Μαΐου να δώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη στη ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα εγκληματικότητας ανέφερε ότι το 2022 η χαμηλή εγκληματικότητα ήταν μειωμένη κατά 25% σε σύγκριση με την περίοδο 2015- 2019, με την οποία μπορούν να γίνουν συγκρίσεις λόγω της πανδημίας. Σε ό,τι αφορά τις ανθρωποκτονίες είπε ότι το 2022 είχαμε τις λιγότερες της 15ετίας, συγκεκριμένα 79, και το 90% αυτών εξιχνιάσθηκαν. Τόνισε δε ότι «δεν πρόκειται ποτέ η Ελληνική Αστυνομία να σταματήσει την αναζήτηση ενόχων, δεν σταματά η έρευνα για καμία υπόθεση αν δεν βρεθούν οι ένοχοι για να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Αυτό θέλω να είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Τσίπρα ότι η ΕΛ.ΑΣ. διοικείται από τη Greek Mafia, ο κ. Θεοδωρικάκος τις χαρακτήρισε απαράδεκτες, συκοφαντικές και ψευδέστατες. Σημειώνοντας ότι «αν δεν αισθάνεται πως αν υπήρχε κάποιος να πάρει σοβαρά υπόψη του αυτά, στη Γερμανία ή στην υπόλοιπη Ευρώπη, καταλαβαίνετε ότι το πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό και στην εικόνα της χώρας θα ήταν βαρύτατο».  Είπε ότι στους 20 μήνες που είναι υπουργός 34 αστυνομικοί που κρίθηκαν επίορκοι απομακρύνθηκαν και υπενθύμισε ότι πρόσφατα, στις κρίσεις αξιωματικών, άλλαξε ο επικεφαλής στο Εσωτερικών Υποθέσεων  επειδή το έργο μέχρι εκείνη τη στιγμή της συγκεκριμένης υπηρεσίας ήταν ελλειμματικό.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι αστυνομικές δυνάμεις ελευθερώνονται από πάρεργα ενισχύοντας την αστυνόμευση. Ανέφερε δε ως παράδειγμα ότι μόλις σταμάτησε η χορήγηση του γνησίου της υπογραφής από τα Αστυνομικά Τμήματα, ελευθερώθηκαν τρεις αστυνομικοί σε κάθε Τμήμα. Επί πλέον θα συμβάλλει η απαλλαγή των αστυνομικών από την επίδοση δικογράφων και η δυνατότητα κατάθεσης σε Δικαστήρια κρατουμένων μέσω τηλεδιασκέψεων.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στη Μύκονο και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι η Μύκονος μέχρι την 1η Μαΐου θα έχει ενισχυθεί με 100 επί πλέον αστυνομικούς και σύντομα θα πάνε ακόμη 30 αστυνομικοί, ενώ δυνάμεις διαφόρων υπηρεσιών (ΟΠΚΕ, Οικονομική Αστυνομία) κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους. Και τόνισε ότι εφ’ όσον χρειαστεί η συμβολή των ΜΑΤ στην ασφάλεια των κατεδαφίσεων θα υπάρξει.  Όπως είπε ο υπουργός, τα νησιά και τα υπόλοιπα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος θα ενισχυθούν συνολικά με 830 αστυνομικούς, ενώ οι πύλες εισόδου- εξόδου και στα αεροδρόμια ενισχύονται με 1188 αστυνομικούς.

«Κανείς δεν πηγαίνει για διακοπές, για τουρισμό λιγοήμερο ή πολυήμερο σε μία ξένη χώρα, εάν δεν αισθάνεσαι απολύτως ασφαλής. Γεγονός λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα καταρρίπτει τον ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε τουριστικές ροές και φέτος αναμένουμε αρκετά εκατομμύρια παραπάνω από ότι πέρσι, που ήταν επίσης ένα ρεκόρ, δείχνει ότι όλη η ανθρωπότητα γνωρίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν απολύτως ασφαλή προορισμό», είπε.

Τελευταίες Αναρτήσεις