Τρ 26 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2023Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 202324-02-2023: Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 110η επέτειο από την απελευθέρωση...

24-02-2023: Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 110η επέτειο από την απελευθέρωση της Κόνιτσας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 110η επέτειο από την απελευθέρωση της Κόνιτσας

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου παρέστη, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2023, στην Κόνιτσα, για την 110η επέτειο από την απελευθέρωση της Κόνιτσας και της ομώνυμης επαρχίας από τον τουρκικό ζυγό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην παρέλαση συμμετείχε για πρώτη φορά  Πεζοπόρο Τμήμα Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ενώ παρόν ήταν και ο Διοικητής της Σχολής Ταξίαρχος Β. Ρόκκος. Επίσης στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε από την Κύπρο το Περιφερειακό Λύκειο  “Αποστόλου Λουκά” Κολοσσίου ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα Λύκειο της Κόνιτσας θα μεταβεί στην Κύπρο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα το πρωί, παρέστη σε δοξολογία που τελέστηκε στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Ακολούθως ο κ. Υφυπουργός, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων, ενώ στη συνέχεια,  στο Δημαρχείο Κόνιτσας, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας και της παρουσίασης μουσικού προγράμματος από τους μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου “Αποστόλου Λουκά”  της Κύπρου.

Τέλος, παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας,   ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας («VIII MΠ ΗΠΕΙΡΟΥ») Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Αρχιπύραρχος Απόστολος Βασδέκης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κόνιτσας κ. Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης και εκπρόσωποι ενώσεων αποστράτων.

Παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν η σύζυγος του Πρωθυπουργού κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και η Βουλευτής Ιωαννίνων (ΝΔ) Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Από πλευράς Αστυνομίας, παρέστησαν επίσης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Βασίλειος Μουσελίμης, ο Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Σκανδάλης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αζέλης.

Τελευταίες Αναρτήσεις