Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΝέα14-02-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε την ασφάλεια της Θεσσαλονίκης με 104 αστυνομικούς- Αυξάνονται οι βραδινές περιπολίες

14-02-2023: Τάκης Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε την ασφάλεια της Θεσσαλονίκης με 104 αστυνομικούς- Αυξάνονται οι βραδινές περιπολίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε την ασφάλεια της Θεσσαλονίκης με 104 αστυνομικούς- Αυξάνονται οι βραδινές περιπολίες

 

Με 104 πρόσθετους αστυνομικούς ενισχύεται η αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών και να αντιμετωπισθούν προβλήματα καθημερινότητας, όπως αυτό της κίνησης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος μετά από σύσκεψη που είχε στα Γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στο ζήτημα των συμβατικών συμφώνων συμβίωσης ορισμένων συνοριοφυλάκων τους κάλεσε να τιμούν το εθνόσημο και την εμπιστοσύνη που τους δείχνει η πατρίδα και έκανε λόγο για διοικητικές και νομικές κυρώσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τα γραφεία της Διοικούσας της ΝΔ, και συμμετείχε σε σύσκεψη των μελών της στην οποία παραβρέθηκαν  βουλευτές Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Κ. Ζέρβας

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι και πάλι η νίκη θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε ότι στις εκλογές θα υπάρξει συσπείρωση των δυνάμεων της λογικής που θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Μετά τη σύσκεψη στη ΓΑΔΘ, ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε:

Η ασφάλεια έμπρακτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση

«Όπως γνωρίζετε η ασφάλεια αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας. Συναντήθηκα σήμερα με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, ενισχύουμε το επόμενο διάστημα με 104 πρόσθετους αστυνομικούς την δύναμή μας, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Ενισχύονται συνεχώς οι βραδυνές περιπολίες. Ήδη, είναι πάνω από 60 πλήρως στελεχωμένες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μεσαία και χαμηλή παραβατικότητα, η οποία μπορεί να απειλεί τα νοικοκυριά εδώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μείωση κατά 25% η χαμηλή και μεσαία προτεραιότητα

Υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα των ενεργειών μας. Η χαμηλή και μεσαία παραβατικότητα, το 2022, μειώθηκε σε σύγκριση με την περίοδο 2015 – 2019 γύρω στο 25% και αντίστοιχοι είναι οι αριθμοί για ολόκληρη την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ασφαλώς, συνεχίζουμε τις προσπάθειες, γιατί ικανοποιημένοι είμαστε όταν όλοι οι πολίτες αισθάνονται ασφαλείς, αισθάνονται ότι μπορούν να λειτουργούν, να εργάζονται, να επικοινωνούν με άνεση και απολύτως κανονικά.

Σημαντικό έργο έχει υπάρξει με τη λήξη όπως γνωρίζετε διαφόρων καταλήψεων, παρανόμων, στις οποίες έβαλε τέλος η Ελληνική Αστυνομία. Τα μέτρα ασφαλείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αυτονόητες πράξεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

Ενδοοικογενειακή βία και αστυνόμευση στους δρόμους

Ζήτησα σε δύο τομείς να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες της Αστυνομίας εδώ στη Θεσσαλονίκη. Το ένα θέμα αφορά τα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας. Έχουμε δύο γραφεία πλήρως στελεχωμένα, που κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και θα χρειαστεί ένταση των προσπαθειών και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε οι γυναίκες που συνήθως είναι τα θύματα τέτοιου είδους καταστάσεων να μιλάνε, να προσέρχονται στην Αστυνομία, να εμπιστεύονται τους αστυνομικούς μας, τις αστυνομικίνες μας, που συνήθως υπηρετούν σε αυτές τις υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε δραστικά αυτό το πρόβλημα.

Και τελευταίο αλλά όχι το τελευταίο στην ζωή των Θεσσαλονικιών ζήτησα την ένταση των μέτρων αστυνόμευσης στους δρόμους για να διευκολυνθεί η κίνηση στους δρόμους, των μέτρων ενίσχυσης της Τροχαίας στη  Θεσσαλονίκη, καθώς είναι γνωστό ότι το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο. Ασφαλώς οι ευθύνες  του προβλήματος δεν βρίσκονται στην Ελληνική Αστυνομία. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει προσπάθειες για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, μια σειρά έργα που θα υπάρξουν στο επόμενο διάστημα σε στρατηγικό βάθος θα διευκολύνουν την κατάσταση αλλά θέλουμε η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους να γίνει πολύ μεγαλύτερη.

Ερευνώνται οι προκλητικές ενέργειες συνοριοφυλάκων

Μόλις  έγινε γνωστό στο Υπουργείο μας υπήρξε άμεση παρέμβαση. Είναι απαράδεκτο να ξεκινούν κάποιοι τη θητεία τους στην Ελληνική Αστυνομία με προκλητικές ενέργειες. Η πατρίδα έχει τιμήσει αυτά τα παιδιά και τους δίνει  την δυνατότητα να εργαστούν κοντά στο σπίτι τους, γιατί σχεδόν το σύνολο των συνοριοφυλάκων είναι από την περιοχή του Έβρου. Πρέπει και εκείνοι να τιμήσουν το εθνόσημο που θα φοράνε και να το έχουν στην καρδιά και στο μυαλό τους και να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια παραβατική ενέργεια. Διατάξαμε έρευνα και η έρευνα σίγουρα θα έχει πειθαρχικό χαρακτήρα ενδεχομένως να έχει  ποινικό χαρακτήρα. Γνωρίζω και η Δικαιοσύνη κινείται αντίστοιχα. Καλό θα είναι να βάλουν ένα τέλος σε τέτοιου είδους παρανομίες. Όσοι σκέφτηκαν ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξαπατήσουν το κράτος, την πολιτεία στην πραγματικότητα εξαπατούν τον ίδιο τους εαυτό.

Τελευταίες Αναρτήσεις