Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2023Δελτία Τύπου Ιανουάριος 202311-01-2023: Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου με τον Πρέσβη Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, κ. Matthew...

11-01-2023: Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου με τον Πρέσβη Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, κ. Matthew Lodge

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου με τον Πρέσβη Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, κ. Matthew Lodge

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11/01/2023, συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριου Οικονόμου με τον Πρέσβη Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, κ. MatthewLodge.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε το άριστο επίπεδο της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο και η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσής της.

Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, με την ανταλλαγή πληροφοριών, παροχή τεχνογνωσίας, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, εκπαιδεύσεων και επιτόπιων επισκέψεων – συναντήσεων εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο καταπολέμησης όλων των μορφών του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διμερή συνεργασία και παροχή τεχνογνωσίας στο πλαίσιο της βελτίωσης του σωφρονιστικού συστήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης, ενώ από τη βρετανική πλευρά συμμετείχε ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (National Crime Agency) κ. Andy Stevenson και η Σύνδεσμος για θέματα ασφάλειας ενταύθα Πρεσβείας Η.Β. κα Ανδριάννα Μαβίλη.

Τελευταίες Αναρτήσεις