Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 202212-12-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε με πράξεις τους έλληνες αστυνομικούς - Ακατάσχετο το εφάπαξ επίδομα των 600 ευρώ»

12-12-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε με πράξεις τους έλληνες αστυνομικούς – Ακατάσχετο το εφάπαξ επίδομα των 600 ευρώ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε με πράξεις τους έλληνες αστυνομικούς – Ακατάσχετο το εφάπαξ επίδομα των 600 ευρώ»

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος  μιλώντας στην  Βουλή  υποστήριξε την τροπολογία για την εφάπαξ χορήγησης 600 ευρώ στους αστυνομικούς και τους λιμενικούς. Η παρέμβαση του Υπουργού πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της Δημοτικής Αστυνομίας. «Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας η ενίσχυση των ενστόλων μας, ώστε να μπορούν να φέρουν σε πέρας την εξαιρετικά σημαντική αποστολή τους» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Η ελληνική πολιτεία, η ελληνική κοινωνία χρωστάει στους έλληνες αστυνομικούς,  για όσα έχουν προσφέρει το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και στην φύλαξη των συνόρων της χώρας αποτρέποντας την είσοδο από τον Έβρο σε 250.000 παράνομους μετανάστες».

Ο Υπουργός αναφερόμενος στο επίδομα των 600 ευρώ διευκρίνισε ότι το έκτακτο βοήθημα που θα δοθεί στους έλληνες αστυνομικούς, σε όλο το ένστολο προσωπικό, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στους λιμενικούς είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης. Δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς την φορολογική διοίκηση και το δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες και τα λοιπά και δεν υπόκειται σε κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές, ούτε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του κώδικα φορολογίας εισοδήματος. Επίσης, κατά την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του παρόντος άρθρου δεν διενεργείται παρακράτηση φόρου εισοδήματος σύμφωνα με το άρθρο 60 του κώδικα φορολογίας εισοδήματος. Ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι το επίδομα θα λάβουν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και έκανε ένα σύντομο απολογισμό των μέτρων που έχουν ληφθεί για την στήριξη των αστυνομικών: «Η στήριξη δεν εκφράζεται μόνο με αυτό το οικονομικό μέτρο αλλά και με μια σειρά σοβαρών  αιτημάτων που έχουν ικανοποιηθεί: Το νέο βαθμολόγιο το κάναμε πράξη αυτούς 16 μήνες, αυξήσαμε  σε 64 ώρες την αμοιβή για νυχτερινές περιπολίες, δόθηκε το επίδομα για τις διημερεύσεις κατά τις μεταγωγές των κρατουμένων και ενισχύθηκε το ταμείο του ΤΑΠΑΣΑ και η καθιέρωση κριτηρίων για την στήριξη των πιο αδύναμων οικονομικά αστυνομικών ή ανθρώπων για λόγους υγείας».

Από την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν έλειψαν και οι αναφορές στην τρέχουσα επικαιρότητα:

«Έχουν ειπωθεί διάφορα τραγικά αυτές τις ημέρες λόγω των γνωστών γεγονότων με τον 16χρονο. Πρέπει να υπενθυμίσω σε όλους και να ξεκαθαρίσω, γι’ αυτήν την κυβέρνηση, για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, η ζωή αποτελεί υπέρτατη αξία, χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξαιρέσεις σε καμία απολύτως περίπτωση με οποιοδήποτε κριτήριο, κοινωνική τάξη και κοινωνική ηρεμία είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και της κανονικότητας. Παρά τις προσπάθειες ορισμένων δεν επετεύχθη να επαναληφθούν τα γεγονότα του 2008, ούτε επιτράπηκε ούτε πρόκειται να επιτραπεί σε καμία περίπτωση. Έχουμε καλέσει τους πάντες να σεβαστούν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και με την ευκαιρία θέλω να καλέσω και την αξιωματική αντιπολίτευση ιδιαιτέρως να σταματήσει να επιτίθεται συλλήβδην σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, των αστυνομικών μας αλλά και της κυβέρνησης, με αφορμή το γνωστό τραγικό περιστατικό στην Θεσσαλονίκη για το οποίο ο μόνος αρμόδιος να αποδώσει ευθύνες και το πράττει  είναι η Δικαιοσύνη με τις αποφάσεις της. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία προσωπικά ότι υπάρχει έλληνας αστυνομικός που να θέλει να αφαιρέσει ζωή από συμπολίτη μας.  Ως προς αυτό και επαναλαμβάνω ζητώ από όλους να σεβαστούν την δικαιοσύνη και να συμβάλλουν στην κοινωνική γαλήνη.  Κατά τα λοιπά οι επιχειρήσεις της ελληνικής αστυνομίας για την κατάργηση άβατων και για τους ελέγχους σε καταυλισμούς για αδικήματα που έχουν σχέση με όπλα και ναρκωτικά και άλλες παραβατικές συμπεριφορές.  Δεν πρόκειται να σταματήσουν»  θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό».

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί τονίζοντας ότι το σύνολο των ανδρών και γυναικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έχει επανεκπαιδευτεί, εφαρμόζεται ο νέος κανονισμός για τις καταδιώξεις και η προμήθεια για τις κάμερες βρίσκεται προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία προσωπικά ότι δεν υπάρχει έλληνας αστυνομικός που να θέλει να αφαιρέσει ζωή από συμπολίτη μας δεν έχω αμφιβολία ως προς αυτό και επαναλαμβάνω ζητώ από όλους να σεβαστούν την δικαιοσύνη και να συμβάλλουν στην κοινωνική γαλήνη κατά τα λοιπά οι επιχειρήσεις της ελληνικής αστυνομίας για την κατάργηση άβατων και για τους ελέγχους σε καταυλισμούς για ενδεχόμενους παράνομος για αδικήματα που έχουν σχέση με όπλα και ναρκωτικά δεν πρόκειται να σταματήσουν θα ολοκληρωθούν, θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό» σημείωσε ο Υπουργός.

Τελευταίες Αναρτήσεις