Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Οκτώβριος 202228-10-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Τις πατριωτικές αξίες είμαστε πάντα έτοιμοι να τις υπερασπιστούμε με...

28-10-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Τις πατριωτικές αξίες είμαστε πάντα έτοιμοι να τις υπερασπιστούμε με κάθε κόστος»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Τις πατριωτικές αξίες είμαστε πάντα έτοιμοι να τις υπερασπιστούμε με κάθε κόστος»

Την παρέλαση και τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του «Όχι», στην Αλεξανδρούπολη, παρακολούθησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εκπροσωπώντας την Ελληνική  Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Νωρίτερα, ο Υπουργός παρέστη στη Δοξολογία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου, ενώ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων του έπους του ‘40 , στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη.

Τις πατριωτικές αξίες που ενώνουν και εμπνέουν όλους τους Έλληνες, είμαστε πάντα έτοιμοι να τις υπερασπιστούμε, με κάθε κόστος, τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δείτε αναλυτικά την δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη :

«Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο, τιμάμε σήμερα όλους εκείνους που 82 χρόνια πριν αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Για τις πατριωτικές αξίες που ενώνουν και εμπνέουν όλους τους έλληνες και τις οποίες είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε, με κάθε κόστος.

Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο δυνατή, με ισχυρές διεθνείς και στρατιωτικές συμμαχίες. Αλλά και πιο ισχυρή οικονομικά, προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα απέναντι σε κάθε πρόκληση και να εφαρμόζουμε το Διεθνές Δίκαιο με αποφασιστικότητα.  Αλλά ταυτόχρονα, απλώνουμε χείρα φιλίας σε όλους τους γειτονικούς λαούς.

Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση Μέσα σε ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον, με έναν πόλεμο να μαίνεται ξανά εντός των τειχών της Ευρώπης, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης για όλη την ευρύτερη περιοχή.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες»!

 

Τελευταίες Αναρτήσεις