Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Οκτώβριος 202210-10-2022: Συνάντηση Θεοδωρικάκου - Βαρβιτσιώτη: Ενισχύεται η αστυνομική δύναμη στη Δυτική Αθήνα

10-10-2022: Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Βαρβιτσιώτη: Ενισχύεται η αστυνομική δύναμη στη Δυτική Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Βαρβιτσιώτη: Ενισχύεται η αστυνομική δύναμη στη Δυτική Αθήνα

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Aναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών και η ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού μετώπου που δομεί η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα και τη συνεχιζόμενη εργαλειοποίηση ανθρώπων στα χερσαία σύνορα της χώρας μας, στον Έβρο.  Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έθεσε το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών στη Δυτική Αθήνα, επικεντρωμένος στο διαρκές αίτημά του για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης που επιχειρεί στις συγκεκριμένες περιοχές. Ο κ. Θεοδωρικάκος, ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα του κ. Βαρβιτσιώτη, ενημέρωσε τον συνάδελφό του Υπουργό ότι, από αυτή την εβδομάδα, έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία στα Αστυνομικά Τμήματα των συγκεκριμένων περιοχών 54 νέοι αστυνομικοί, οι οποίοι, ενισχύοντας την υφιστάμενη δύναμη, αναμένεται να συνδράμουν ακόμα περισσότερο στις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών της Δυτικής Αθήνας. Επιπρόσθετα, οι δύο Υπουργοί, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας τους για την ασφάλεια της Δυτικής Αθήνας, συζήτησαν και τρόπους αναβάθμισης των υποδομών στα συγκεκριμένα Αστυνομικά Τμήματα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα στελέχη της Αστυνομίας που υπηρετούν εκεί, κατά την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα, άλλωστε, με τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η μεσαία και χαμηλή εγκληματικότητα που αφορά τα νοικοκυριά στις συγκεκριμένες περιοχές, σήμερα παρουσιάζει μείωση της τάξης   25%, σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019.

 

Τελευταίες Αναρτήσεις