Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 202227-09-2022: Συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Υφυπουργού Υγείας

27-09-2022: Συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Υφυπουργού Υγείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Υφυπουργού Υγείας

Σήμερα Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, με την Υφυπουργό Υγείας, κα Ζωή Ράπτη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διερεύνηση σύνταξης Μνημονίου Συνεργασίας των δύο φορέων, προκειμένου να αποτυπωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο να αντιμετωπίζει κυρίως τα νέα δεδομένα στον τομέα της ψυχιατρικής, αλλά και ευρύτερα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασθενών κρατουμένων στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Ειδικότερα, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάληψης συγκεκριμένων δράσεων από το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με ένα καίριο ζήτημα, δηλαδή την κάλυψη όλων των ελλείψεων στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και σε άλλες δομές των Καταστημάτων Κράτησης, σε ιατρικό προσωπικό με ειδικότητα ψυχιατρικής, ώστε όλοι οι κρατούμενοι, που χρήζουν ψυχιατρικής – ψυχοθεραπευτικής βοήθειας, να μπορούν να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα.

Η πρωτοβουλία έρχεται σαν συνέχεια των συχνών επαφών της πολιτικής ηγεσίας των δύο Υπουργείων, που έχει ως στόχο τη συνεχή παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους έχοντες ανάγκη έγκλειστους συνανθρώπους μας.

Τελευταίες Αναρτήσεις