Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 202216-09-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό για τη νησίδα στον Έβρο- Στη Θεσσαλονίκη ο κ.Τσίπρας...

16-09-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό για τη νησίδα στον Έβρο- Στη Θεσσαλονίκη ο κ.Τσίπρας οφείλει να ζητήσει συγγνώμη»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό για τη νησίδα στον Έβρο- Στη Θεσσαλονίκη ο κ.Τσίπρας οφείλει να ζητήσει συγγνώμη»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο « Paralapolitika 90,1 fm».  Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινή λογική» με τον Παναγιώτη Τζένο αναφέρθηκε στην κατάσταση στον Έβρο με τους παράτυπους μετανάστες, στη συγγνώμη της ΜΚΟ  «HUMAN RIGHT 360» και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ  με τα fake news σχετικά με την υπόθεση της νησίδας, τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων  και για την επίθεση στο πολιτικό του γραφείο.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Τα σύνορα μας στον Έβρο θα παραμείνουν απροσπέλαστα

Ο ελληνικός λαός πρώτα απ’ όλα, ενδιαφέρεται να έχουμε απολύτως διασφαλισμένα τα σύνορά μας.  Από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 εκδηλώνεται μια ασύμμετρη απειλή σε βάρος της πατρίδας μας. Αυτή η απειλή συνεχίζει και είναι υπαρκτή. Εκδηλώνεται κάθε μέρα και κυρίως κάθε νύχτα στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον ποταμό Έβρο στα σύνορά μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης και όλου του δυτικού κόσμου με την Τουρκία. Εμείς έχουμε ισχυρή δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει την ευθύνη φύλαξης των συνόρων, από κοινού με τον ελληνικό στρατό. Εάν δεν είχαμε αυτή τη δύναμη, στην Ελλάδα θα είχαν εισρεύσει εκατοντάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Από την αρχή του χρόνου έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 150.000 άτομα.

Για την Τουρκία:

Οι γείτονές μας, οι Τούρκοι έχουν οργανώσει ένα γαϊτανάκι εργαλειοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων. Τους μεταφέρει η στρατοχωροφυλακή μέχρι τις όχθες του Έβρου και στη συνέχεια να τους παίρνουν οι γνωστοί έμποροι και λαθρέμποροι της ελπίδας και τους πηγαίνουν σε νησίδες του Έβρου. Το καλοκαίρι αυξάνονται οι ροές, καθώς το βάθος στις όχθες είναι πάρα πολύ χαμηλό. ου φυλάττουν τα σύνορα της πατρίδας

 Η σιωπή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψεύδη με τους 38 παράτυπους μετανάστες

Η ιστορία αυτή με τους 38 μετανάστες χρησιμοποιήθηκε διαδίδοντας ωμά ψέματα.  Τώρα λοιπόν που η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη μάλλον αναγνωρίζοντας το λάθος της, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό.

Δεν βλέπω να ανοίγουν το στόμα τους και να λένε κουβέντα. Περιμένω  ο κ. Τσίπρας μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι που έχει συνέντευξη Τύπου να ζητήσει συγγνώμη για τα ωμά ψέματα που είπε για συγκεκριμένο περιστατικό.  Για τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης, αλλά και σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού και των ακριτών μας στον Έβρο που φυλάττουν τα σύνορα της πατρίδας . Περιμένω κάποιος δημοσιογράφος την Κυριακή να τον ρωτήσει, να επιτρέψουν σε κάποιον δημοσιογράφο να κάνει αυτή την ερώτηση στον κύριο Τσίπρα.

Για τους Ο.Π.Π.Ι και την εφαρμογή του νόμου σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές

Και σε αυτό το θέμα πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική. Οι ΟΠΠΙ είναι νόμος του κράτους εδώ και 1,5 χρόνο. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Υπάρχει πρόβλημα ή κάποιος εφηύρε ένα πρόβλημα για να κάνει κάτι; Υπάρχει πρόβλημα δυστυχώς σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια και σε συγκεκριμένους πανεπιστημιακούς χώρους. Το ξεκαθάρισα και χθες μιλώντας στους νέους και τις νέες που υπηρετούν στις ΟΠΠΙ, οι οποίοι είναι όλοι επιστήμονες.  Πτυχιούχοι πανεπιστημίου.

Έχουν πάει για να φυλάξουν τις εγκαταστάσεις και τους χθεσινούς συναδέλφους τους, καθηγητές  και  εργαζόμενους των πανεπιστημίων. Είμαστε όλοι μαζί υπέρ της επίλυσης του προβλήματος ασφάλειας στα πανεπιστήμια. Εχθρός και αντίπαλός μας είναι το εμπόριο ναρκωτικών και το παρεμπόριο, οι βιαιοπραγίες, οτιδήποτε συνιστά βαριά παραβατικότητα.  Δεν είναι αντικείμενο ενδιαφέροντος το τι γίνεται στις αίθουσες διδασκαλίας,  ποιες είναι  σχέσεις των παιδιών μας, ποιες είναι οι πολιτικές τους αντιλήψεις. Οι ΟΠΠΙ είναι εκεί για να προστατέψουν τις συνταγματικές ελευθερίες βάζοντας τέλος  στην παραβατικότητα και την εγκληματικότητα.

Για αυτό το λόγο υπάρχουν σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια και όχι στο σύνολο της χώρας, έχοντας ήδη ξεκινήσει περιπολίες μαζί με άλλες δυνάμεις της Αστυνομίας. Πιστεύω πολύ σύντομα όλοι θα αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει λόγος για αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Γιατί συμβάλλουν στην ασφάλεια των πανεπιστημίων.  Οι πρυτανικές αρχές είναι σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία άλλωστε  βάσει των σχεδίων ασφαλείας των πανεπιστημίων αποφασίζονται οι δράσεις. Εάν στους φοιτητές υπήρχαν όργανα εκπροσώπησης, θα υπήρχε και πλήρη συνεργασία και μαζί τους. Διότι οι φοιτητές είναι οι πρώτοι που θέλουν την ασφάλειά τους και είναι οι πρώτοι που θα είναι ωφελημένοι. Γιατί  θα είναι και θα νιώθουν ασφαλείς μέσα στο πανεπιστήμια. Δυστυχώς συζητάμε για τις αντιδράσεις κάποιων ακραίων ιδεοληπτικών περιθωριακών ομάδων.

Για την επίθεση στο Πολιτικό Γραφείο

Ελπίζω τα επόμενα βράδια αυτοί οι θρασύδειλοι που το έκαναν την επίθεση, να έχουν να κάνουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους. Αν είναι δυνατόν να πτοείται κανείς από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Τελευταίες Αναρτήσεις