Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 202212-09-2022: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στα Καταστήματα Κράτησης Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών, Κασσάνδρειας Χαλκιδικής και Νικηφόρου Δράμας

12-09-2022: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στα Καταστήματα Κράτησης Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών, Κασσάνδρειας Χαλκιδικής και Νικηφόρου Δράμας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στα Καταστήματα Κράτησης Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών, Κασσάνδρειας Χαλκιδικής και Νικηφόρου Δράμας

 Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεών του στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, παραβρέθηκε την Πέμπτη 8/9 και την Παρασκευή 9/9 στα Καταστήματα Κράτησης Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών, στο Αγροτικό Κατάστημα Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, και στο υπό λειτουργία Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας.

Αφού επισκέφθηκε τους χώρους των κτιριακών συγκροτημάτων, ενημερώθηκε από τις διευθύνσεις των φυλακών για τη λειτουργία τους, καθώς και για ενδεχόμενα προβλήματα πού υφίστανται. Διαπίστωσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι ικανοποιητικές, παρά τα προβλήματα υπερπληθυσμού, πού δυστυχώς απασχολούν όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ενώ ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ήδη λειτουργούν και για αυτά που καταρτίζονται για τη νέα χρονιά.

Ειδικά για το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, είναι ορατά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας, αναφορικά με τις προϋποθέσεις μεταγωγών κρατουμένων σε αγροτικές φυλακές. Όλο και περισσότεροι κρατούμενοι από τις κλειστές δομές μεταφέρονται στις αγροτικές φυλακές, με συνέπεια αφενός την αύξηση της αγροτικής και ζωικής παραγωγής, αφετέρου την διαβίωση κρατουμένων σε καλύτερες συνθήκες, επιτυγχάνοντας το στόχο της αραίωσης σε υπερπλήρη Καταστήματα Κράτησης.

Ο Γενικός Γραμματέας συνεργάστηκε με τους υπεύθυνους των Καταστημάτων Κράτησης και δεσμεύθηκε για την ικανοποίηση όσων αιτημάτων θα συντελέσουν στην πιο αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση των κρατουμένων, προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός του σωφρονισμού και η ομαλή επανένταξη στην κοινωνία για όσους αποφυλακίζονται.

Στην επίσκεψή του στο νέο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, δόθηκε η ευκαιρία να δρομολογηθεί η επίλυση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να λειτουργήσει η φυλακή με πλήρη στελέχωση.

Τελευταίες Αναρτήσεις