Πα 27 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 202212-09-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος - Καλή σχολική χρονιά με ασφάλεια για τα παιδιά μας

12-09-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος – Καλή σχολική χρονιά με ασφάλεια για τα παιδιά μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος – Καλή σχολική χρονιά με ασφάλεια για τα παιδιά μας

  • Ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε 74 σχολεία της Αττικής, με διανομή φυλλαδίων για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
  • Στοχευμένοι έλεγχοι σχολικών λεωφορείων από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε 42 σημεία του λεκανοπεδίου

 

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε στους μαθητές ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτηση στους προσωπικούς του λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης. «Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ασφάλεια των μαθητών», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος σε σημερινή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας , σε 74 σχολεία στην Αττική, όπου κατά την προσέλευσή των μαθητών για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού, μοιράστηκαν φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας, κυκλοφοριακής αγωγής και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στην ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και cyber bullying.

Παράλληλα σήμερα, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία σε 42 σημεία του λεκανοπεδίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Είμαστε δίπλα στα παιδιά μας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για την ασφάλεια τους, για να ενημερώνονται για τους κινδύνους του διαδικτύου, για να αποκτούν γνώσεις και συμπεριφορές οδικής ασφάλειας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και ασφαλώς στους γονείς».

Τελευταίες Αναρτήσεις