Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Αύγουστος 202211-08-2022: Τελετή Λήξης Δεύτερου Εκπαιδευτικού Κύκλου της Σχολής Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Ελεώνα Θηβών

11-08-2022: Τελετή Λήξης Δεύτερου Εκπαιδευτικού Κύκλου της Σχολής Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Ελεώνα Θηβών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 Αθήνα, 11 Αυγούστου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή Λήξης Δεύτερου Εκπαιδευτικού Κύκλου της Σχολής Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Ελεώνα Θηβών

Σήμερα, Πέμπτη 11/8/2022, ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο δεύτερος κύκλος εκπαίδευσης των Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης στη Σωφρονιστική Ακαδημία Ελεώνα Θηβών, στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του προσωπικού που διορίζεται στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Σε αυτόν τον κύκλο συμμετείχαν 38 άτομα της Προκήρυξης 6Κ/2018, τα οποία διδάχθηκαν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα, που αφορούν την βελτίωση των γνώσεων τους σε ποικίλα αντικείμενα σχετιζόμενα με το σωφρονιστικό σύστημα.

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής παρείχαν κάθε αναγκαίο υλικοτεχνικό μέσο στους νεοεισερχόμενους σπουδαστές, προκειμένου να είναι πανέτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ευχαρίστησε τους απόφοιτους της Ακαδημίας για το πολύτιμο έργο που καλούνται να συνεισφέρουν, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης στη χώρα και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας εντός αυτών. Υπογράμμισε πώς, παρά τις αντιξοότητες και τους περιορισμούς της πανδημίας του Covid-19, ο δεύτερος εκπαιδευτικός κύκλος των υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος κύκλος εκπαίδευσης δεν αποτελεί μια μεμονωμένη δράση, καθώς ήδη σχεδιάζονται επιπλέον επιμορφωτικά προγράμματα σε συνεργασία με έμπειρους και αρμόδιους φορείς, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να βρίσκεται στο πλευρό των νεοδιορισμένων υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και εξοπλίζοντάς τους με τις αρχές και τους κανόνες της σωφρονιστικής επιστήμης.

Τελευταίες Αναρτήσεις