Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Ιούλιος 202214-07-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο Αξαρλιάν δεν ήταν «παράπλευρη απώλεια», ήταν θύμα παράλογης τυφλής βίας»

14-07-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο Αξαρλιάν δεν ήταν «παράπλευρη απώλεια», ήταν θύμα παράλογης τυφλής βίας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο Αξαρλιάν δεν ήταν «παράπλευρη απώλεια», ήταν θύμα παράλογης τυφλής βίας»

Με ανάρτησή στους προσωπικούς του λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρεται στην θλιβερή επέτειο 30 χρόνων από την άδικη δολοφονία του μόλις 20 ετών Θάνου Αξαρλιάν. Ο φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν, το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου 1992,  έπεσε νεκρός στο κέντρο της Αθήνας, τραυματισμένος θανάσιμα από τα θραύσματα της ρουκέτας που εκτόξευσε η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» κατά του αυτοκινήτου που μετέφερε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

«Σαν σήμερα το 1992 ο Θάνος Αξαρλιάν, μόλις 20 ετών, δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Είχε προηγηθεί χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη εναντίον του υπουργού οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά. Είχαν το θράσος οι τρομοκράτες να μιλήσουν τότε κυνικά για παράπλευρη απώλεια. Ο Θάνος δεν ήταν παράπλευρη απώλεια, ήταν θύμα μιας παράλογης τυφλής βίας που δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωρικάκος

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του Υπουργού:

Τελευταίες Αναρτήσεις