Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Ιούνιος 202217-06-2022: Ομιλία Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στο 52ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε.)

17-06-2022: Ομιλία Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στο 52ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε.)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στο 52ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε.)

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, παραβρέθηκε σήμερα στο 52ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε.).

Μεταξύ άλλων, παρουσίασε τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στα Καταστήματα Κράτησης, τονίζοντας κυρίως το έργο αναθεώρησης του Σωφρονιστικού Κώδικα, τους διορισμούς μόνιμου φυλακτικού προσωπικού και την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων των σωφρονιστικών υπαλλήλων, όπως η καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών και υπερωριών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε τρεις σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του ν. 4937/2022, που αφορούν την αλλαγή των προϋποθέσεων μεταγωγής καταδίκων κρατουμένων στα Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης και την Κ.Α.Υ.Φ., τον περιορισμό των αιτημάτων μετατάξεων κατά παρέκκλιση των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας, καθώς και την ανανέωση επαγγελματικών αδειών οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων, με δαπάνη της Υπηρεσίας. Ειδική μνεία έκανε τόσο στην εκπαίδευση των σωφρονιστικών υπαλλήλων και εξωτερικών φρουρών μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, όσο και στην ιατρονοσηλευτική περίθαλψη τους, που αναμένεται να καλυφθεί από τα νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με σχετική απόφαση.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανέγερση των νέων Καταστημάτων Κράτησης, στις περιοχές Ιωαννίνων, Χαλκίδας, Μεγαλόπολης, καθώς και στη μετεγκατάσταση του συγκροτήματος Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, για την οποία αυτές τις ημέρες υπογράφεται σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με το ΤΑΙΠΕΔ.

Κλείνοντας, ο κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε την Ο.Σ.Υ.Ε. για την πρόσκλησή της και δήλωσε πως η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής βρίσκεται έμπρακτα δίπλα της, καθώς οι στόχοι παραμένουν κοινοί και αφορούν την επίτευξη πιο ανθρώπινου για τους κρατουμένους και πιο ασφαλούς για την κοινωνία σωφρονιστικού συστήματος.

Τελευταίες Αναρτήσεις