Δε 29 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Μάιος 202220-05-2022: Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου

20-05-2022: Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 20 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, την 19-05-2022, με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Matthew Lodge .

Συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας με έμφαση στους τομείς της παράνομης μετανάστευσης, εξάρθρωσης παράνομων κυκλωμάτων, καταπολέμησης οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των Αρχών Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου και διερευνήθηκε η προοπτική περαιτέρω διεύρυνσης και αναβάθμισής της, στους τομείς της ασφάλειας αλλά και της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μέτρα αστυνόμευσης, που εφαρμόζονται από την Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Διαχείρισης & Ανάλυσης Πληροφοριών, Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις