Πε 28 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Μάιος 202219-05-2022: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Κέντρου Θεραπείας...

19-05-2022: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων(ΚΕ.ΘΕ.Α.)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 19 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων(ΚΕ.ΘΕ.Α.)

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, και ο Πρόεδρος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.ΘΕ.Α.), κ. Χρήστος Λιάπης, υπέγραψαν σήμερα, 19 Μαΐου 2022, μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων από ναρκωτικές ουσίες εντός των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας.

Το Μνημόνιο στοχεύει στην επέκταση της λειτουργίας μονάδων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κρατουμένων των Θεραπευτικών Προγραμμάτων του ΚΕ.Θ.Ε.Α. σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας, με σκοπό την ενημέρωση των κρατουμένων γύρω από την εξάρτηση και τη θεραπευτική της αντιμετώπιση, τη μείωση της συνδεόμενης με τη χρήση ουσιών βλάβης, και την προετοιμασία για ένταξη σε Θεραπευτική Κοινότητα εντός, και εν συνεχεία εκτός, φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕ.Θ.Ε.Α. παρέχει ήδη υπηρεσίες απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης σε 22 Καταστήματα Κράτησης και στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου.

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ο κ. Παπαθανασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο αγώνας έναντια στο φαινόμενο των εξαρτήσεων είναι διαρκής. Εντατικοποιούμε τις δράσεις μας σε συνεργασία με το ΚΕ.Θ.Ε.Α., για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, τη μείωση της ζήτησης και των επιπτώσεων της χρήσης τους στην υγεία, με τελικούς αποδέκτες όχι μόνο τους ωφελούμενους κρατουμένους χρήστες αλλά την κοινωνία ως όλον.»

Τελευταίες Αναρτήσεις