Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Μάιος 202204-05-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε πράξη την ασφάλεια»

04-05-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε πράξη την ασφάλεια»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε πράξη την ασφάλεια»

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου κατά την έναρξη της υπουργικής διάσκεψης της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP)

Στο πλαίσιο της Ελληνικής προεδρίας της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος υποδέχθηκε σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τους ομολόγους του και εκπροσώπους από δεκατρείς χώρες.

Προσερχόμενος, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ασφάλεια των κρατών και των πολιτών αποτελεί προϋπόθεση για την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των λαών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Γι’ αυτό σήμερα, συντονίζουμε τα βήματά μας και στο πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο και στο επιχειρησιακό, για το στόχο της ασφάλειας σε ολόκληρη την περιοχή. Προτεραιότητές μας είναι η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαιτέρως της εμπορίας ανθρώπων, αλλά και η εμπορία ναρκωτικών και η παράνομη εμπορία όπλων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μία ταραγμένη εποχή για να κάνουμε πράξη την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή μας».

Τελευταίες Αναρτήσεις