Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Μάρτιος 202222-03-2021: Τ.Θεοδωρικάκος: «Ως ένδειξη σεβασμού, το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να σταματήσει την αντιδικία με την οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου»

22-03-2021: Τ.Θεοδωρικάκος: «Ως ένδειξη σεβασμού, το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να σταματήσει την αντιδικία με την οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 22Μαρτίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τ.Θεοδωρικάκος: «Ως ένδειξη σεβασμού, το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να σταματήσει την αντιδικία με την οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου»

• 530 παράνομοι μετανάστες έχουν μεταφερθεί στην Αμυγδαλέζα- Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» φιλοξενήθηκε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλου και ο Βασίλη Χιώτη, ο Υπουργός αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του οργανωμένου σχεδίου καθημερινών επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, στις επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών, στην αύξηση των ελέγχων της Τροχαίας για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, καθώς και στην υπόθεση αποζημίωσης της οικογένειας του αδικοχαμένου 11χρονου μαθητή Μάριου Σουλούκου από το Ελληνικό Δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα και αναφορικά με την αποζημίωση της οικογένειας Σουλούκου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μην συνεχιστεί η αντιδικία του Δημοσίου με την οικογένεια, αναφέροντας πως για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει συμφωνία και με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα : «Σε ό,τι αφορά την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, είμαστε κατηγορηματικοί. Δεν θέλουμε να συνεχιστεί στον τρίτο βαθμό. Γιατί, ο μόνος τρόπος για να συνεχιστεί πλέον αυτή η δικαστική αντιδικία, είναι να υπάρξει αίτηση αναίρεσης από την πλευρά του Δημοσίου στο Συμβούλιο Επικρατείας, των δύο προηγούμενων αποφάσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η Ελληνική Πολιτεία πρέπει εις ένδειξη σεβασμού της μνήμης αυτού του παιδιού και από στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στην οικογένειά του, να σταματήσει αυτήν την αντιδικία και το ποσό που έχει επιδικαστεί να δοθεί στην οικογένεια. Οφείλει το κράτος να σέβεται τους πολίτες και με αυτόν τον τρόπο».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας στην Αθήνα είναι συνεχείς και κατά τη διάρκεια των τελευταίων επιχειρήσεων έχουν εντοπιστεί 530 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην Αμυγδαλέζα, ενώ έχουν γίνει 21 συλλήψεις για ναρκωτικά και 12 για παρεμπόριο. Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ακόμη ότι τη χρονιά που πέρασε, άνω των 3.000 παράτυπων μεταναστών, επαναπροωθήθηκαν στις χώρες προέλευσής τους. Όπως ανέφερε, «παράνομοι μετανάστες, που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα και έχουν βρεθεί στην Αμυγδαλέζα, θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Επίσης, θέλω να σας πω με αυτήν την ευκαιρία, ότι το 2021 ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς τους παράνομους μετανάστες, άνω των 3.000 ατόμων, επιστράφηκε στις χώρες από τις οποίες προέρχεται. Το λέω γιατί αυτά δεν είναι γνωστά και πολλές φορές δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη».

Αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται από την Τροχαία για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως «μόνο την βδομάδα που πέρασε, καταγράφηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 61 τέτοιες παραβάσεις και κανένα τροχαίο ατύχημα δεν συνέβη, εξαιτίας χρήσης κινητού, σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα, που είχαν βεβαιωθεί 15 παραβάσεις και είχαν σημειωθεί 7 τροχαία που σχετιζόταν με κινητά τηλέφωνα». Πέρα από τους ελέγχους ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως διοργανώνεται ενημερωτική καμπάνια για την επικινδυνότητα της χρήσης κινητού κατά την οδήγηση.

Τελευταίες Αναρτήσεις