Πα 2 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 202221-02-2022: Τ. Θεοδωρικάκος: «Εγγυόμαστε την εφαρμογή των μέτρων ενάντια στο χουλιγκανισμό»

21-02-2022: Τ. Θεοδωρικάκος: «Εγγυόμαστε την εφαρμογή των μέτρων ενάντια στο χουλιγκανισμό»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τ. Θεοδωρικάκος: «Εγγυόμαστε την εφαρμογή των μέτρων ενάντια στο χουλιγκανισμό»

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha . Μιλώντας στον Αντώνη Σρόϊτερ μίλησε για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού ενώ διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι της Ελληνικής σε παράνομους συνδέσμους θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου

Οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας

«Ήταν η πιο ιδιόμορφη περίοδος που έχουμε περάσει κ. Σρόϊτερ στη ζωή μας. Η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω και έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες μορφές βίας. Έχουμε έξαρση ενός νέου χουλιγκανισμού σε πολύ νεαρές ηλικίες, έχουμε ενδοοικογενειακή βία, παρ’ όλα αυτά, η Αστυνομία είναι εδώ και αντιδρά με ένα πάρα πολύ συγκροτημένο και αποφασιστικό και αποτελεσματικό σχέδιο. Τις τελευταίες 15 ημέρες έγιναν 575 έλεγχοι και έκλεισαν 67 σύνδεσμοι χούλιγκαν».

Για την οπαδική βία και τον χουλιγκανισμό

Θα θέλαμε όλοι να ζει ο Άλκης, να μην έχει γίνει τίποτα τόσο τραγικό που να μα φέρνει σε αυτή την θέση, όμως οφείλουμε έστω και τώρα να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτή την ιστορία. Πιστεύω ότι κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά. Η αποφασιστικότητα αυτής της Κυβέρνησης δεν κρίνεται στα λόγια αλλά στις πράξεις. Είπαμε θα κλείσουμε τους συνδέσμους των χούλιγκαν και τους κλείσαμε. Σήμερα ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού ότι αναστέλλεται η λειτουργία αυτών των συνδέσμων μέχρι τα τέλη Ιουλίου και ιδρύονται νέοι όμιλοι, λέσχες φίλων των ομάδων, οι οποίες θα έχουν ως κέντρο και ως γραφεία την ίδια την έδρα της ομάδας. Δηλαδή, Η περνάει πλέον η ευθύνη στην ομάδα. Και όποιος σκεφτεί να κάνει κάτι, όποιος σκεφτεί να συμπεριφερθεί με βίαιο τρόπο μέσα ή έξω από το γήπεδο, ξέρει ότι η ποινή του είναι μεγαλύτερη και φτάνει στα 5 χρόνια. Ξέρει ότι δεν θα βγει από τη φυλακή γιατί δεν υπάρχει καμία αναστολή. Επομένως έχει έρθει η ώρα, όλοι ανεξάρτητα από κομματική ταυτότητα, ανεξάρτητα από οπαδική προτίμηση να βάλουμε πλάτη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πούμε τέλος στη βία, τέλος στο χουλιγκανισμό. Είναι γιορτή δεν είναι πόλεμος ο αθλητισμός.

Ξεχώρισαν ο τελικός και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Το Σαββατοκύριακο η Ελληνική Αστυνομία είχε εξαιρετική συνεργασία με την Ομοσπονδία του μπάσκετ και 4 αθλητικούς συλλόγους οι οποίοι συνέδραμαν πάρα πολύ θετικά και απόλαυσαν όλοι οι Έλληνες ένα καταπληκτικό θέαμα στο Ηράκλειο της Κρήτης, χωρίς να κουνηθεί τίποτα απολύτως. Είχαμε μάλιστα και πανέμορφες στιγμές όταν δίπλα, δίπλα οπαδοί των δύο «αιωνίων» αντιπάλων χειροκροτούσαν οι μεν τους δε. Όπως και στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης όλα κύλησαν ομαλά. Το ντέρμπι ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ έγινε χωρίς να υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο στην πραγματικότητα και είμαι πεισμένος για κάτι: Ότι στους φίλαθλοι και της συμπρωτεύουσας και της πρωτεύουσας και όλης της Ελλάδας, έχει χτυπήσει ένα καμπανάκι, έχουμε περάσει σε μία νέα φάση, σε μία επόμενη σελίδα και είναι εδώ για να στηρίξουν τα μέτρα τα οποία όλοι μαζί θα τα υλοποιήσουμε για να μην θρηνήσουμε ξανά κανέναν Άλκη. Ως πατέρας δύο παιδιών και ως φίλαθλος το εύχομαι. Ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και μέλος αυτής της Κυβέρνησης το εγγυόμαστε.

Τελευταίες Αναρτήσεις