Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 202208-02-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: Να μην χαθεί ξανά ανθρώπινη ζωή μέσα από την βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού

08-02-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: Να μην χαθεί ξανά ανθρώπινη ζωή μέσα από την βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Να μην χαθεί ξανά ανθρώπινη ζωή μέσα από την βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι». Μιλώντας στον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο αναφέρθηκε στον 19χρονο Άλκη, στους γονείς του αδικοχαμένου παλικαριού, στα φαινόμενα χουλιγκανισμού, στις συλλήψεις των ατόμων που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, στα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και στην απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποπομπή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου:

Για τον Άλκη και τους γονείς του

« Ως γονιός δύο παιδιών, αισθάνομαι συγκλονισμένος, καταρχήν από την ίδια την τραγωδία της απώλειας του παιδιού. Αισθάνομαι συγκλονισμένος γιατί έχουν βρει το κουράγιο, τη δύναμη και με περίσσευμα ανθρωπιάς και αγάπης αντιμετωπίζουν αυτή την τραγική εξέλιξη για τη ζωή τους. Πιστεύω δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για τους γονείς που χάνουν τα παιδιά τους και ας κρατήσουμε όλοι το μήνυμα ενότητας και αγάπης από αυτούς τους ανθρώπους για κάνουμε τις αναγκαίες πράξεις και να λάβουμε τις αποφάσεις για να μην ξαναχαθεί ανθρώπινη ζωή μέσα από την βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού».

Η αντίδραση της Αστυνομίας

«Ήταν ζήτημα τιμής για την Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την ελληνική πολιτεία στο σύνολό της, να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Αυτό έγινε πραγματικότητα. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες βγήκαν εντάλματα για έντεκα ανθρώπους, οι εννέα είναι ήδη έχουν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Εκκρεμούν δύο συλλήψεις από τα εντάλματα, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν. Η μια περίπτωση βρίσκεται στην Ελλάδα και οι αρχές κάνουν αυτό που πρέπει και η δεύτερη πρόκειται για έναν πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα του και αναμένουμε εντός της σήμερον από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να δικαστεί εδώ»

Συμμορία νεαρών δολοφόνων- Αγέλη ανθρωποειδών

«Έχουμε να κάνουμε με μία συμμορία, με μία αγέλη ανθρωποειδών ετών 20. Έχουν δολοφονήσει όλοι μαζί αυτοί οι τύποι ένα παλικάρι 19 ετών επαναλαμβάνω χωρίς λόγο και αιτία. Το τελευταίο διάστημα, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει συμπλοκές χούλιγκαν όπου εκδηλώνεται μια πρωτοφανής βιαιότητα, αγριότητα, ασέβεια στην ανθρώπινη ζωή ακόμα και μεταξύ χούλιγκαν της ίδιας ομάδας. Δεν θα ξεχάσω ότι πριν από μερικούς μήνες έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είχαμε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε χούλιγκαν της ίδιας ομάδας και ομάδας που όλοι γνωρίζουμε η διοίκηση της κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες για να μπει τέλος στο χουλιγκανισμό και στη βία και αναφέρομαι στον Παναθηναϊκό.

Θεωρώ λοιπόν, ότι η δολοφονία του 19χρονου Άλκη οφείλει να είναι για όλους μας, για την πολιτεία, το κράτος, τους αθλητικούς παράγοντες, για το σύνολο της κοινωνίας ένα σημείο τομής, να βάλουμε τέλος στη βία και στο χουλιγκανισμό μέσα και έξω απ’ το γήπεδο».

Οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζονται

«Οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στους ονομαζόμενους συνδέσμους των ομάδων και λέω ονομαζόμενους, διότι πολλοί απ’ αυτούς δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Όσοι δεν έχουν άδεια λειτουργίας, η αστυνομία στις επιχειρήσεις που κάνει θα τους κλείσει. Αλλά, το σημαντικό είναι ότι ακόμα και τώρα που ξέρουν ότι γίνονται αυτές οι επιχειρήσεις της αστυνομίας, ακόμα και τώρα, βρίσκει κανείς μέσα στα γραφεία τους, αντικείμενα τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα.

Λέω λοιπόν, ότι όλοι έχουμε ωριμάσει πιστεύω ότι και οι αθλητικοί παράγοντες γνωρίζουν ότι καμία ομάδα δεν έχει κέρδος απ’ την ύπαρξη τέτοιου είδους χούλιγκαν.

Κανένας λόγος δεν υπάρχει, να υπάρχουν. Το ποδόσφαιρο είναι μία υπόθεση αθλητισμού, χαράς, ψυχαγωγίας, ενότητας των Ελλήνων. Θέλω να το τονίσω αυτό το τελευταίο κύριοι, ενότητας των Ελλήνων. Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, θα μπορούσε να είχε συμβεί στην Αθήνα και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της πατρίδας μας.

Πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και στη βιαιότητα».

Ο χουλιγκανισμός σχετίζεται με εγκλήματα- Θέλουμε τους αθλητικούς παράγοντες δίπλα μας

Ο χουλιγκανισμός διαπλέκεται με διάφορα αδικήματα, με διάφορα εγκλήματα, με ναρκωτικά, με οπλοκατοχή, με βιαιότητες. Έχουν γίνει πράγματα από την πολιτεία και θέλω ν’ αναδείξω ότι πριν από τρία χρόνια αυτή η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο με τον οποίο υπάρχει το ιδιώνυμο για πράξεις αθλητικής βίας, δηλαδή όταν κάποιος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, αυτή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Θέλουμε από κοινού να δράσουμε γιατί οι λέσχες φίλων των ομάδων δεν μπορεί να είναι οποιοδήποτε άλλου, αλλά των αθλητικών ομάδων που θα πρέπει να έχουν και την ευθύνη για την λειτουργία τους.

Η αποπομπή Λιβανού

«Δεν επήλθε αναστάτωση στην Κυβέρνηση, απλώς απεδείχθη για άλλη μία φορά ότι ο Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απολύτως συνεπής στις δεσμεύσεις του για τις αξίες που υπηρετούμε, για τις αξίες που υπηρετεί αυτή η παράταξη και τη συμφωνία αλήθειας που έχει με την ελληνική κοινωνία. Τα πρόσωπα που βρισκόμαστε στο δημόσιο βίο, οφείλουμε να κινούμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να σεβόμαστε τους πολίτες και να μην υπάρχει ίχνος κυνισμού και ηθικής απαξίας στον πολιτικό λόγο και στις πράξεις μας».

Τελευταίες Αναρτήσεις