Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 202205-02-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι λέσχες φιλάθλων πρέπει να λειτουργούν με την ευθύνη των συλλόγων»

05-02-2022: Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι λέσχες φιλάθλων πρέπει να λειτουργούν με την ευθύνη των συλλόγων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι λέσχες φιλάθλων πρέπει να λειτουργούν με την ευθύνη των συλλόγων»

  • Να γυρίσουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες τα νέα παιδιά χωρίς φόβο
  • Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει τους ελέγχους και κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου μεταδόθηκε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Alpha και του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Υπουργός για την οπαδική βία:

«Τώρα κρινόμαστε όλοι για την αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και την εγκληματικότητα μέσα και έξω από τα γήπεδα. Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει κάθε μέρα πλέον τους ελέγχους κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων. Αναδεικνύει εγκλήματα όπως εμπορία ναρκωτικών οπλοκατοχή και άλλα που έχουν εμφανιστεί σε αυτούς τους συνδέσμους και οδηγεί όλους τους παραβάτες στη δικαιοσύνη. Αλλά δεν φτάνει αυτό, οφείλουμε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας πολιτεία και αθλητικοί φορείς για να γυρίσουμε στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες, τα νέα παιδιά χωρίς φόβο. Οι λέσχες φιλάθλων των αθλητικών συλλόγων πρέπει να λειτουργούν με την ευθύνη των ιδίων των συλλόγων, να έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες λειτουργίας με μητρώα μελών και συνεχείς ελέγχους ώστε να μην μπορεί κανένας άλλος να χρησιμοποιεί το όνομα του αθλητικού συλλόγου για να δημιουργήσει ξανά ομάδες χούλιγκαν».

Τελευταίες Αναρτήσεις