Σα 1 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 202203-02-2022: Τ. Θεοδωρικάκος: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την βία στα γήπεδα»

03-02-2022: Τ. Θεοδωρικάκος: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την βία στα γήπεδα»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τ. Θεοδωρικάκος: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την βία στα γήπεδα»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στην ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα περιστατικά οπαδικής βίας με αφορμή τον βίαιο θάνατο του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη: «Η αστυνομία δρα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα και σ’ αυτό το τομέα. Το θέμα όμως είναι, πως προλαβαίνει κανείς αυτές τις καταστάσεις και πως μπορεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο στο οποίο δεν θα μπορεί να υπάρξει ο οπαδικός χουλιγκανισμός» τόνισε και συμπλήρωσε: «Απευθύνω πρόσκληση προς όλους τους αθλητικούς παράγοντες τους εκπροσώπους των ομάδων, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τους αθλητικούς παράγοντες που εκπροσωπούν τους φιλάθλους των ομάδων, της κοινωνίας των πολιτών, της αυτοδιοίκησης να έρθουν και όλοι μαζί να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας που συνδέεται με τα γήπεδα και με τον χουλιγκανισμό. Αυτή η πρόσκληση είναι ισχυρή, είναι ανοιχτή, είναι εδώ και αποτελεί βασικό στοιχείο της προτεραιότητας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την βία στα γήπεδα».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε και για τις πρόσφατες επιθέσεις του Ρουβίκωνα και την όποια αδράνεια επέδειξαν οι Αρχές: «Εστάλη διμοιρία της ΟΠΚΕ και η διμοιρία αυτή ανακλήθηκε. Για το λόγο αυτό έχω διατάξει έρευνα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι αυτός που προέβη σ’ αυτή την πράξη δεν έχει θέση στην αστυνομία μας».

Τελευταίες Αναρτήσεις