Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 202202-02-2022: Θεοδωρικάκος: «Απαίτηση της κοινωνίας και της πολιτείας να βρεθούν όλοι οι ένοχοι»

02-02-2022: Θεοδωρικάκος: «Απαίτηση της κοινωνίας και της πολιτείας να βρεθούν όλοι οι ένοχοι»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεοδωρικάκος: «Απαίτηση της κοινωνίας και της πολιτείας να βρεθούν όλοι οι ένοχοι»

  • Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνέντευξης στην ενημερωτική εκπομπή του Mega, «Live News», μίλησε για τη σύλληψη ενός από τους πρωταγωνιστές της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας στα ερωτήματα του Νίκου Ευαγγελάτου ο Υπουργός αναφέρθηκε στις έρευνες της Αστυνομίας για τη σύλληψη των δραστών: «Είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συνεχίσει την έρευνα για το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός και να την ολοκληρώσει. Υπάρχει σύλληψη ενός ατόμου που φέρεται να έχει εμπλοκή στα γεγονότα και στη δολοφονική επίθεση».

«Δεν είμαι ούτε ανακριτής, ούτε εισαγγελέας, ούτε αστυνομικός ερευνητής, ούτε δικαστής, δεν δικάζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναδεικνύω ότι η Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της. Κινείται με ταχύτητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι την έρευνα διενεργεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και πως με την υπόθεση ασχολείται προσωπικά ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

«Γνωρίζεται ότι υπάρχει το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας, το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και όλοι περιμένουμε από την Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα και να οδηγήσει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη» , προσέθεσε.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας σε ανθρώπινους τόνους, είχε πει: «Είμαι συγκλονισμένος. Είμαι πατέρας, έχω δύο παιδιά τα οποία λατρεύουν τη ζωή, λατρεύουν τον αθλητισμό. Πηγαίνουμε πολλές φορές μαζί σε αθλητικούς χώρους, σε γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και μου είναι αδιανόητο ότι ένα παλικάρι 19 ετών έχει χαθεί. Ένας φοιτητής, ένα νέο παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Όσα συλλυπητήρια και να δώσουμε τίποτε δεν πρόκειται συνεφέρει τους γονείς που βιώνουν την απώλεια. Είναι συγκλονιστική αυτή η ιστορία, χάθηκε μια ζωή και αυτό το θέτω πρώτα απ’ όλα από την ανθρώπινη πλευρά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας για τις ευθύνες και την επόμενη μέρα, σημείωσε ότι «πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται να κάνουν ό,τι πρέπει για να αλλάξει το σημερινό καθεστώς. Είναι ευθύνη και δική μας, της Πολιτείας, αλλά και των αθλητικών ομάδων, της κοινωνίας των πολιτών να μπει τέλος σε αυτή την αδιανόητη βία».

Τελευταίες Αναρτήσεις