Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2022Δελτία Τύπου Ιανουάριος 202219-01-2022: Θεοδωρικάκος: «Η Αστυνομία με σοβαρότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση της 24χρονης- Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το...

19-01-2022: Θεοδωρικάκος: «Η Αστυνομία με σοβαρότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση της 24χρονης- Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεοδωρικάκος: «Η Αστυνομία με σοβαρότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση της 24χρονης- Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ-1 « Καλημέρα Ελλάδα». Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, αναφέρθηκε και στην υπόθεση της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε στην Αστυνομία τον ομαδικό βιασμό της.

«Στο συγκεκριμένο περιστατικό της 24χρονης κοπέλας, η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει την έρευνα με απολύτως επαγγελματικό τρόπο και παραδίδει όλα τα στοιχεία στη δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για να κρίνει » τόνισε ο Υπουργός και συμπλήρωσε: «Εμπιστεύομαι τη δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας και πρέπει να την εμπιστευόμαστε όλοι. Όποιος και αν είναι ο ένοχος, θα πρέπει να πληρώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι ούτε η οικονομική κατάσταση, ούτε η δημόσια παρουσία μπορεί να προστατέψει έναν άνθρωπο από την παρανομία. Όποιος παρανομεί, θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους.

«Το ότι μία υπόθεση δεν πήρε αμέσως στη δημοσιότητα, δεν σημαίνει ότι η αστυνομία δεν έκανε τη δουλειά της. Γιατί όταν κάποιοι δεν γνωρίζουν την έκταση των ερευνών, κοιμούνται ήσυχοι ενώ δεν θα ‘πρεπε. Η έρευνα είναι πάρα πολύ σοβαρή και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσει μέχρι το τέλος » επεσήμανε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Όσο πολύ κακό είναι να προσπαθεί κάποιος να συγκαλύψει, άλλο τόσο κακό είναι να προσπαθεί κάποιος να δικάζει χωρίς να γνωρίζει».

Ο Υπουργός μίλησε και για την επίσκεψη του στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και για την ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης του φαινομένου: «Έχουν συσταθεί 6 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και πρόκειται να πολλαπλασιαστούν γιατί είναι φανερό πως το φαινόμενο έχει πάρει πολλή μεγάλη έκταση. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουν ειδική εκπαίδευση και επίσης πρόκειται τους αμέσως επόμενους μήνες να προσληφθούν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι οι οποίοι θα συνδράμουν πάρα πολύ σημαντικά σε αυτό το έργο».

Τελευταίες Αναρτήσεις