Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 202115-12-2021: Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής επανένταξης κρατουμένων στο Κ.Κ. Χαλκίδας

15-12-2021: Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής επανένταξης κρατουμένων στο Κ.Κ. Χαλκίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής επανένταξης κρατουμένων στο Κ.Κ. Χαλκίδας

Το δρόμο προς την αγορά εργασίας και την ομαλή εργασιακή επανένταξη καθώς και την άρση του στίγματος των φυλακισμένων με σκοπό την επάνοδό τους στην κοινωνία, ανοίγουν τα προγράμματα που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής στα Καταστήματα Κράτησης και η «Επάνοδος».

Ένα τέτοιο πρόγραμμα επαγγελματικής και κοινωνικής επανένταξης υλοποιείται με επιτυχία στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Convicts UpskillingPathways (CUP), στο οποίο συμμετέχει το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας σε συνεργασία με την «Επάνοδο».

Συγκεκριμένα, 18 κρατούμενοι εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή στρωμάτων ύπνου στο υπάρχον στρωματοποιείο – υφαντουργείο που βρίσκεται εντός του εν λόγω Καταστήματος.

Στόχος του προγράμματος ήταν να καταρτιστούν επαγγελματικά ώστε μετά την αποφυλάκισή τους να μπορούν να αναζητήσουν εργασία.

Σκοπός είναι, επίσης, η δημιουργία ενός μεθοδολογικού οδηγού κατάρτισης για την ανάπτυξη βασικών και τεχνικών δεξιοτήτων των κρατουμένων σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, καθώς και εργαλεία για τη διαμόρφωση των συνθηκών που θα διευκολύνουν την επανένταξή τους στην κοινωνία.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την πρόεδρο της «Επανόδου», Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου, και τον διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας, κ. Σπύρο Αθανασίου.

Χαιρετισμό απέστειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριος Οικονόμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Μαρία Γεωργίου, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου, η Δήμαρχος Χαλκίδας, κ. Ελενα Βάκα, ο Δήμαρχος ΔιρφύωνΜεσσαπίων, κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο Διοικητής Σχολής Πεζικού Χαλκίδας, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Κωσταρέλλος, ο Διευθυντής ΓΕΣ, Υποστράτηγος κ. Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κ. Δημήτριος Γκίκας, ο Προϊστάμενος της Γεν. Δ/νσης Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Προκόπιος Προκοπίου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος (ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδας), η Εισαγγελέας Επόπτης του Καταστήματα Κράτησης Χαλκίδας, κα Όλγα Ηλιοπούλου, Εκπρόσωποι από τους «Νέους Ορίζοντες».

Τελευταίες Αναρτήσεις