Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Νοέμβριος 202121-11-2021: Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας στα Ιωάννινα

21-11-2021: Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας στα Ιωάννινα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας στα Ιωάννινα

Εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον εορτασμό της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων»

Επιπλέον πραγματοποίησε συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας της περιοχής

Στα Ιωάννινα μετέβη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας όπου σήμερα, 21-11-2021, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Στο πλαίσιο του εορτασμού, παρέστη στην επίσημη δοξολογία η οποία έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Μπιζανομάχων.

Για τον εορτασμό της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων» ο κ. Γενικός Γραμματέας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε κάθε μου επίσκεψη στη γενέθλια γη των Ιωαννίνων, πάντα γεννιούνται μέσα μου ίδιας έντασης συναισθήματα, χαράς και συγκίνησης. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, που έχω την ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπώ την Κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη σημερινή, μεγάλη για την Ορθοδοξία, Θεομητορική εορτή, τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα το γεγονός της αφιέρωσης της Υπερμάχου Στρατηγού στο Θεό. Την ίδια ημέρα, η Πολιτεία τιμά και όλους εκείνους, που αφιέρωσαν και αφιερώνουν καθημερινά τη ζωή τους, στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα, υπέρ της προάσπισης των ιερών και των οσίων της Πατρίδας, υπέρ της διαφύλαξης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Μόνο αισθήματα αγάπης, τιμής και ευγνωμοσύνης προκαλεί σε όλους μας η διαχρονική προσφορά των Εθνικών μας Ενόπλων Δυνάμεων. Εύχομαι να παραμένουν πάντα το ίδιο αξιόμαχες, κραδαίνοντας με αξιοσύνη τη βαριά σκυτάλη του ηρωικού ιστορικού παρελθόντος του έθνους και, υπό την σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, να στέκουν αγέρωχες σε κάθε πιθανή εξωτερική απειλή».

Επιπλέον, ο κ. Γενικός, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, συναντήθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή αυτής, Ταξίαρχο κ. Βασιλείου Γεώργιο, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μουσελίμη Βασίλειο, αλλά και Διοικητές αστυνομικών Υπηρεσιών έδρας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερωθεί από κοντά για διάφορα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες Αναρτήσεις