Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Νοέμβριος 202102-11-2021: Θωρακίζουν τα σύνορά τους Ελλάδα και Βουλγαρία – Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στη Σόφια

02-11-2021: Θωρακίζουν τα σύνορά τους Ελλάδα και Βουλγαρία – Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στη Σόφια

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θωρακίζουν τα σύνορά τους Ελλάδα και Βουλγαρία – Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στη Σόφια

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε σήμερα την Βουλγαρία μετά από επίσημη πρόσκληση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Εσωτερικών Boyko Rashkov .

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας μέσω της ενισχυμένης ανταλλαγής πληροφοριών, της κοινής δράσης κατά όλων των μορφών διασυνοριακού εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας, ιδίως στη λεγόμενη «Βαλκανική Οδό». Επίσης, συζήτησαν θέματα εκπαίδευσης αστυνομικών και τις κοινές ενέργειες που αναλαμβάνουν οι δύο χώρες για την προστασία των συνόρων τους, που αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Οι δύο Υπουργοί τόνισαν ότι Ελλάδα και Βουλγαρία θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δικτύων λαθρεμπορίας μεταναστών και την πρόληψη των παράνομων διελεύσεων στα σύνορα.

Τελευταίες Αναρτήσεις