Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Νοέμβριος 202101-11-2021: Εγκαινιάστηκε ο Πολυχώρος Γνώσης και Πολιτισμού στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων

01-11-2021: Εγκαινιάστηκε ο Πολυχώρος Γνώσης και Πολιτισμού στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 01 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάστηκε ο Πολυχώρος Γνώσης και Πολιτισμού στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων

Ένας πρωτοποριακός για τα ελληνικά Καταστήματα Κράτησης, Πολυχώρος Γνώσης και Πολιτισμού, εγκαινιάστηκε στις φυλακές Τρικάλων. Ο Πολυχώρος – Βιβλιοθήκη, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ), έρχεται να προσφέρει ένα «παράθυρο» μάθησης και μια δεύτερη ευκαιρία για την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ενώ παρέστησαν η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, οι βουλευτές Τρικάλων της ΝΔ κ.κ. Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ κ. Χρίστος Λιάπης.

Ο Πολυχώρος, εκτός από βιβλιοθήκη, θα λειτουργεί και για πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και θεραπευτικές δράσεις καθώς και για την υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης των κρατουμένων ώστε να επανενταχθούν πλήρως στην κοινωνία.

Ειδικά οι φοιτητές και σπουδαστές – κρατούμενοι μπορούν να τον χρησιμοποιούν ως αναγνωστήριο ενώ διαμορφώθηκαν τρεις αίθουσες στις οποίες θα πραγματοποιούνται προγράμματα επιμόρφωσης, δημιουργικής απασχόλησης και σεμινάρια.

Παράλληλα, υπάρχει πλέον και θεατρική σκηνή η οποία προορίζεται για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, κινηματογραφικές προβολές.

«Η δημιουργία αυτού του χώρου αποδεικνύει εμπράκτως ότι εδώ και 2,5 χρόνια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό έργο που ξεκινήσαμε. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές και θα το πράξουμε», τόνισε στην ομιλία η κ. Σοφία Νικολάου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας ανέφερε: ««Εγκαινιάστηκε ένας χώρος που θα βοηθήσει τους κρατούμενους να επανενταχτούν στην ελληνική κοινωνία».

Τέλος, εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ, ο πρόεδρος, κ. Χρίστος Λιάπης στάθηκε στο σπουδαίο έργο που γίνεται στα Καταστήματα Κράτησης τονίζοντας ότι «ο Πολυχώρος αποτελεί ακόμα μια δράση στο μωσαϊκό για την στήριξη και την εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων».

Τελευταίες Αναρτήσεις