Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Οκτώβριος 202105-10-2021: Δημιουργείται νέο Πολυδύναμο Κέντρο Κράτησης Νέων και Ανηλίκων κρατουμένων στην Κασσαβέτεια Βόλου

05-10-2021: Δημιουργείται νέο Πολυδύναμο Κέντρο Κράτησης Νέων και Ανηλίκων κρατουμένων στην Κασσαβέτεια Βόλου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημιουργείται νέο Πολυδύναμο Κέντρο Κράτησης Νέων και Ανηλίκων κρατουμένων στην Κασσαβέτεια Βόλου

Την ολοκλήρωση της κατασκευής του Πολυδύναμου Καταστήματος Κράτησης Ανηλίκων και Νέων Ανηλίκων, δυναμικότητας 800 θέσεων, στην περιοχή Αϊδίνι στην Κασσαβέτεια του Βόλου, έως το 2025 ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κυρία Σοφία Νικολάου.

Η κ. Νικολάου, συνοδεία του δημάρχου Βόλου, κυρίου Αχιλλέα Μπέου, επισκέφτηκε τον χώρο που θα κατασκευαστεί το υπερσύγχρονο Κατάστημα Κράτησης.

Πρόκειται για μια έκταση 220 στρεμμάτων στην Κασσαβέτεια, τμήμα της οποίας θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του νέου Καταστήματος Κράτησης.

Όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας, «επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί ένα έργο που έχει κολλήσει εδώ και 20 χρόνια. Ευχαριστώ τη δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη συνεργασία που έχουμε».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες, στο συγκεκριμένο Κατάστημα θα δημιουργηθούν πτέρυγες υποδίκων και καταδίκων νέων και ανηλίκων, Κέντρο Υγείας, ψυχιατρικό τμήμα, Κέντρο Εκπαίδευσης με στόχο την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων.

Στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ευχαρίστησε την κ. Νικολάου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του δήμου να προχωρήσει το έργο.

Αναφέρθηκε παράλληλα στο ακίνητο 8 στρεμμάτων που στεγάζει τις σημερινές φυλακές, εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και το οποίο, μετά την κατασκευή του Πολυδύναμου Καταστήματος Κράτησης θα μετατραπεί σε Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Στη συνέχεια η κ. Νικολάου επισκέφτηκε το κτίριο στο οποίο σε λίγες ημέρες θα λειτουργεί παράρτημα της «Επανόδου» το οποίο δημιουργείται για να παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και εκπαίδευσης σε όσους αποφυλακίζονται.

Οι εργασίες στον τρίτο όροφο του Κτιρίου Καπνού που βρίσκεται στο Βόλο επί της οδού Ανθ. Γαζή, ολοκληρώθηκαν και πλέον η «Επάνοδος» θα μπορεί να στηρίξει την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των αποφυλακισμένων.

Τελευταίες Αναρτήσεις