Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2021Δελτία Τύπου Οκτώβριος 202103-10-2021: Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου στα Ιωάννινα

03-10-2021: Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου στα Ιωάννινα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου στα Ιωάννινα

Εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις «Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων τον Οκτώβριο του 1943»

Στα Ιωάννινα μετέβη ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, όπου σήμερα Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις «Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων τον Οκτώβριο του 1943».

Στο πλαίσιο του εορτασμού παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Λιγκιάδων .

Ακολούθως, ο κ. Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα βρισκόμαστε στο μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα τραγικά θύματα της εποχής εκείνης, στους δολοφονηθέντες αγρίως από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής. Είναι μία μέρα στην οποία ο Ελληνισμός στέλνει ένα μήνυμα βροντερό ότι ξέρει να αγωνίζεται και θα αγωνίζεται ενάντια στο φασισμό, δεν ξεχνά αλλά συγχωρεί. Είναι όμως παράλληλα και μία μέρα όπου όλοι οι Έλληνες μέσα σε ένα πνεύμα εθνικής ομοψυχίας στέλνουμε ένα μήνυμα προς κάθε επιβουλέα της εθνικής μας κυριαρχίας ότι γνωρίζουμε από θυσίες κι είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί ξανά, να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας που πανανθρώπινα ο Ελληνισμός δίδαξε. Αιωνία τους η μνήμη».

Απαντώντας δε, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πρέπει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας να στείλει ένα σαφές μήνυμα, επειδή κάποιοι το τελευταίο διάστημα κάνουν λόγο για αναβίωση του φασισμού, ο κ. Υφυπουργός ανέφερε: «Ο πολιτικός κόσμος αλλά και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία στέλνει συνεχώς ένα διαρκές μήνυμα ενάντια στο φασισμό και ειδικότερα η ελληνική κοινωνία δεν υπήρξε στο παρελθόν, δεν υπάρχει σήμερα αλλά ούτε στο μέλλον διατεθειμένη να επιτρέψει να εκκολαφθούν θύλακες του φασισμού στην Ελλάδα. Είναι προσβολή στους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβολή στους νεκρούς μας, προσβολή σε όλους μας και στις πανανθρώπινες αξίες που ο Ελληνισμός δίδαξε σε όλη την οικουμένη διαχρονικά».

Στην εκδήλωση παρέστη ο μοναδικός επιζών του Ολοκαυτώματος Παναγιώτης Μπάμπουσκας (στο Ολοκαύτωμα ήταν έξι μηνών, χτυπήθηκε από λόγχη γερμανού στρατιώτη και επέζησε πάνω στο σώμα της νεκρής μητέρας του). 

Επιπλέον παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Γιώργος Αμυράς, οι Βουλευτές Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης και Μερόπη Τζούφη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ιωαννίνων Ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Πρόξενος Αλβανίας στα Ιωάννινα, η επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στην Ήπειρο και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων Υποστράτηγος Δημήτριος Κοντογιάννης. 

"Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου με τον μοναδικό επιζόντα του Ολοκαυτώματος Παναγιώτη Μπάμπουσκα"

Τελευταίες Αναρτήσεις